luni , 25 ianuarie 2021
Acasă / Administratie / Ploieștenii, invitați la ședința de consiliu local de mâine. Vezi de ce!

Ploieștenii, invitați la ședința de consiliu local de mâine. Vezi de ce!

Primarul Adrian Dobre invită toți ploieștenii interesați să participe mâine la ședința consiliului local de la ora 13.00, probabil, pentru a pune presiune pe consilierii majoritari care, spune primarul, tergiversează luarea unor decizii . Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, primarul a declarat că se caută motive pentru a tergiversa transferul terenului de pe strada Tărcători , de la MAPN la Municipiul Ploiești. Aici ar urma să se facă mult trâmbițatul Spital Municipal, iar conform înțelegerii cu MAPN, pe o parte din teren muncipalitatea trebuie să facă 80 de locuințe pentru cadrele militare. Pentru asta, s-a discutat cu conducerea ANL care ar putea face în 10 ani locuințele. 

”Nu înțeleg de ce, în condițiile în care avem nevoie doar de o hotărâre de consiliu local care are în spate toate documentele necesare, majoritatea consilierilor încearcă să găsească ilegalități, când avem toate rapoartele și avizele necesare. Avem inclusiv o adresă venită din partea ANL care spune că acele 80 de spații locative pe care le avem în vedere, vor face obiectul unui proiect al ANL pe terenul respectiv. Un termen de 10 ani este mai mult decât rezonabil pentru realizarea unui astfel de obiectiv. Sunt și alte autorități locale în această situație. Constanța are în procedură un obiectiv de a prelua un teren de la MAPN. Fără această hotărâre nu putem începe demersurile. Nici măcar studiul de fezabilitate. De altfel, nu e singurul proiect amânat în consiliu local. Aceeași poveste cu creditul pentru Centrul de excelență sau centrul de radioterapie”, a declarat Adrian Dobre.

În vreme ce Dobre susține că rivalii politici din consiliul local vor să  folosească nerealizarea acestui spital, care apare pe platforma electorală cu care a candidat primarul, ca pe o armă politică în viitoarele alegeri, consilierii vizați spun de mai mult timp că nu își pot asuma o obligație pe care ar trebui să o facă o altă instituție, adică ANL.

Deocamdată proiectul nu este pe ordinea de zi a ședinței de mâine, dar va fi trecut la proiectele suplimentare.

foto Telegrama.ro

Verifică şi

Sute de ploieşteni au primit deja prima doză de vaccin anti covid

Ieri a fost prima zi de vaccinare anti covid din etapa a II-a. Astfel, în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *