duminică , 12 iulie 2020
Acasă / Administratie / Apa din nordul Ploieştiului, bună de băut! Cine va plăti pierderile?

Apa din nordul Ploieştiului, bună de băut! Cine va plăti pierderile?

Reprezentanții Apa Nova au susținut astăzi o conferință de presă prin care au dat publicității rezultatele analizelor făcute apei scurse din conducta avariată. Cu ajutorul unor laboratoare mobile au fost prelevate probe de apă despre care s-a observat că sunt în parametrii pentru consum. Totodată, Apa Nova a anunțat că s-au pierdut peste 6.600 de metri cubi de apă.

”Până am descoperit avaria, am verificat în data de 9 februarie, peste 50 de kilometri de rețea. Este o conductă de dimensiuni mari și această avarie a creat probleme de turbiditate a apei. La miezul nopții, pe conducta de aducțiune de distribuire apă din sursa Movila Vulpii s-au constatat niște debite anormale, foarte mari. Vorbim de 300 de metri cubi pe oră care nu au ieșit la suprafață”, au declarat reprezentanții Apa Nova. Aceştia au precizat că Apa Nova va plăti toate pierderile înregistrate în urma avariei.

Între timp şi DSP Prahova a transmis un comunicat de presă prin care a anunţat că apa de la robinet din zona de nord a Ploieştiului este potabilă.

Vă reamintim că în urma unei avarii la o conductă magistrală, apa din cartierele Nord, Republicii, străzile Gheorghe Doja şi Splaiului şi zona dintre străzile Zidari şi Deltei din Ploieşti a ridicat suspiciuni, drept pentru care s-a recomandat să nu fie consumată de către cetăţeni. 

Verifică şi

Măsură anticovid: Program cu publicul suspendat la Judecătoria Ploieşti!

“În perioada 6 – 17 iulie 2020, programul de lucru cu publicul la compartimentele Registratură, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *