vineri , 7 august 2020
Acasă / Turism / Uite de ce trebuie să mergi neapărat zilele acestea la Sinaia! GALERIE FOTO

Uite de ce trebuie să mergi neapărat zilele acestea la Sinaia! GALERIE FOTO

La Sinaia s-a instalat iarna chiar dacă la finalul acestei săptămâni sunt anunţate maxime de 10 grade Celsius. Este, însă, minunat de mers la plimbare, iar dacă în centrul staţiunii avem şi  TÂRGUL CU BUNĂTĂȚI ȘI DICHISURI, prezent până duminică inclusiv, este cum nu se poate mai bine. De aici vă puteți aproviziona cu delicatese naturale și tradiționale și vă puteţi pregătiți cadourile pentru Mos Nicolae și de ce nu, pentru Crăciun.

Organizatorii anunţă că veți avea de unde alege: brânzeturi în selecție specială, fie că vorbim de cele tradițional românești sau cele făcute după rețete italiene sau austriece, fie dintre cele cu ardei iute sau chimen, nuci, piper verde și leurdă sau de diferite vârste, fiecare îmbogățindu-se în gust și aromă odată cu maturarea, de la 2 luni până la peste 6 luni sau maturate în coajă de brad sau în vin.

Ciupercile de fel și fel, conservate în fel și fel de chipuiri, aduse tocmai din zona Mureșului sau carnea la garniță, zacusca de păstrăv și turta dulce, mierea lăptoasă de rapiță sau cea translucidă din flori de tei și salcâm, le puteți pune, alături de brânzeturi, pe lista de aprovizionare pentru sărbătorile ce urmează. Ce nu puteți păstra până atunci, dar le puteți degusta și savura chiar în târg, sunt baclavalele suculente sau păstrăvul copt la jar și afumat, caviarul și cârnații din păstrăv, plăcintele cu dovleac și brânză împreună cu vinul fiert, dar mai ales mușchiuleții de porc și cârnații afumați numai cât trebuie.

Pe Moș Nicolae și pe Moș Crăciun trebuie să îi așteptați așa cum trebuie, de aceea decorațiunile de iarnă, jucăriile din lemn, bijuteriile din pietre semiprețioase, iile și chimirele, aranjamanentele florale și produsele cosmetice pe bază de lavandă, îmbrăcămintea pictată manual sau căciulițele pentru copii lucrate la andrele așteaptă să fie probate, admirate și cumpărate.

Ca la multe ediții de până acum, Târgul cu Bunătăți și Dichisuri susține copiii de la Complexul de Servicii Comunitare “Sf. Filofteia Campina”, Centrul Rezidențial De Tip Familial Brebu, astfel că, vor expune la târg obiecte de decor realizate chiar de ei, din hârtia de la revistele publicitare sau din sticle reciclate și redecorate cu tehnica șervețelului. Activitățile lor se desfășoară sub îndrumarea Dnei Georgiana Dinu, iar sumele strânse le vor folosi pentru a petrece cu toții acest week-end, la Sinaia.

comunicat de presă

Verifică şi

Galerie foto şi imagini din dronă. Excursie în Delta Dunării: pentru suflet, papile gustative şi obiectivul camerei foto!

Dacă sunteţi îndrăgostiţi de apă, natură, locuri sălbatice şi pescuit, o deplasare în Delta Dunării …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *