marți , 4 august 2020
Acasă / Administratie / De ce sunt îngrijorate autoritățile prahovene în cazul incendiului de pe strada Mimiu?

De ce sunt îngrijorate autoritățile prahovene în cazul incendiului de pe strada Mimiu?

Incendiul izbucnit duminică pe strada Mimiu din Ploiesti la un depozit unde se aflau mari cantitati de mase plastice nu a fost nici pana astazi lichidat. Ieri după amiază, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova s-a întrunit în ședință extraordinară pentru a analiza consecințele poluării mediului și probabilul impact asupra sănătății populației, generate de acest incendiu.

Autoritățile de mediu s-au arătat îngrijorate din cauza schimbării prognozei meteo care indică front atmosferic manifestat la joasă înălțime ceea ce împiedică dispersia pulberilor poluante în atmosferă, iar medicii de la DSP sfătuiesc populația din zonă să fie atentă la toate schimbările stării de sănătate și să se prezinte la medic. In astfel de situații, grupul mai vulnerabil este reprezentat de copii, bătrâni, bolnavi cronici și persoane cu vicii: alcoolici, fumători etc.

”Urmare a discuțiilor din cadrul ședinței, s-a constatat că nu au fost depășite valorile limită admise la indicatorii analizați în aer, dar având în vedere valoarea apropiată de limita maximă a indicatorului monoxid de carbon înregistrat astăzi la ora 14,20 și a prognozei meteo nefavorabile asigurării unei dispersii a emisiilor, s-a luat măsura monitorizării orare de către Agenția de Mediu Prahova a evoluției acestor indicatori.

Precizăm că la orele 16.30 valoarea măsurată la indicatorul monoxid de carbon a manifestat tendințe de scădere, ajungând la o valoare mai mică de 1 miligram/mc.

În situația puțin probabilă a înregistrării unor valori mari a monoxidului de carbon, în cadrul CJSU Prahova s-au stabilit măsuri proactive și de intervenție pentru protecția sănătății populației și aducere la stare de normalitate.

Totodată, Ministerul Mediului, în colaborare cu Institutul Național de Cercetare Aerospațială (INCAS) a dispus o recunoaștere a zonei respective cu un aerolaborator special pentru determinări amănunțite legate de calitatea aerului.

Recomandăm populației să respecte instrucțiunile autorităților, deja comunicate:

-să rămână în locuințe până la stingerea incendiului;

-să evite deplasarea în zona de manifestare a incendiului;

-să închidă ușile și ferestrele locuințelor pentru evitarea fumului generat de incendiu;

-să părăsească zona de manifestarea și să identifice locuri sigure aerisite”, se arată într-un comuncat al Prefecturii Prahova.

foto ISU Prahova

Verifică şi

Ordin de ministru: Încă 120 de locuri pentru tratatarea COVID în patru spitale din Prahova

Potrivit DSP Prahova, până la această dată, de la începutul epidemiei, la nivelul județului Prahova, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *