duminică , 24 ianuarie 2021
Acasă / Administratie / S-a deschis centrul pentru situații de urgență la Balta Doamnei

S-a deschis centrul pentru situații de urgență la Balta Doamnei

Zona de sud a județului este astăzi mai bine asigurată contra incendiilor și a altor situații de urgență. Astăzi, autoritățile locale, președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, prefectul Mădălina Lupea și conducerea ISU Prahova au inaugurat Centrul  pentru  Situații de Urgență din localitatea Balta  Doamnei.

Acesta va deservi zona de sud a Județului Prahova, fiind foarte util, deoarece se va reduce timpul de intervenție în situații de urgență  ( accidente, incendii, inundații, urgențe medicale, etc), accesul în zonă putându-se realiza rapid și pe Autostrada  A3. Localitățile care intră în zona de competență a Centrului ISU de la Balta Doamnei sunt: Gorgota, Poienarii Burchi, Balta Doamnei, Olari, Râfov, Gherghița, Drăgănești, iar distanța medie  dintre  acest centru și raionul de intervenție este de aproximativ 13 km.

Proiectul ,,Construire Centru pentru situații de urgență” este realizat cu sprijinul Consiliului Județean  Prahova  și al Consiliului Local Balta Doamnei, în urma încheierii unui parteneriat cu  Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,, Șerban Cantacuzino” al  Județului Prahova și prevede dotarea centrului cu o autospecială  de  lucru cu apă și spumă, precum și cu o ambulanță  SMURD de tip B2, operată de paramedici. Aici vor fi în permanență 8 angajați ai ISU, cinci pompieri de stingere incendii și trei paramedici SMURD.

De această investiție cu o valoare totală de 776.643 lei (TVA inclus), vor  beneficia atât locuitorii celor 7 localități prahovene aflate în zona de competență a centrului, cât și cei aflați în tranzit.

Administraţia judeţeană are în vedere şi alte proiecte  similare, menite să  asigure o acoperire optimă în situații de urgență, la nivelul întregului județ.

Verifică şi

Excepţii de la măsura carantinei pentru românii aflaţi în situaţii speciale sau care s-au vaccinat

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în ședința de ieri, 18 ianuarie 2021, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *