Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Târgul cu bunătăți vă așteaptă la Sinaia weekend-ul acesta

6 iulie 2018
Share:
Târgul cu bunătăți vă așteaptă la Sinaia weekend-ul acesta

După o pauză destul de lungă, TÂRGUL CU BUNĂTĂȚI ȘI DICHISURI se întoarce în Sinaia să vă îmbie cu preparate delicioase naturale și să vă încânte cu dichisurile create de artiști talentați și dăruiți. De data aceasta ne veți găsi chiar în centru, pâna in Parcul D. Ghica. În plus, veți găsi aer curat, de munte, verde crud și multă liniște.

La TÂRGUL CU BUNĂTĂȚI ȘI DICHISURI vă așteaptă producatori de preparate naturale sau tradiționale, meșteri populari și artiști handmade, cu produse de calitate făcute în cantități și serii limitate, așa cum numai la un târg serios veți găsi.

După cum deja clienții fideli ai târgului știu, este al cincilea an în care, la Sinaia, în cadrul Târguluicu Bunătăți și Dichisuri, se organizează “Atelierele GRATUITE – Pasiuni și Meșteșuguri”, dar de data aceasta nu numai copiii sunt invitați să descopere meșteșuguri și să se relaxeze lucrând, ci și adulții. Mici și mari vor descoperi tainele lucrului manual cu andrelele, ale picturii tradiționale pe lemn, dar și ale răbdării și atenției.

Deși sunteți avertizați încă de la intrare în târg - “Nu intra dacă ești gurmand!:)” - nu aveți cum să ratați bunătățile: brânză și specialităti din branză de oaie și vacă de la Fundata, de la familia Bangala, Producătorul Tradițional al anului  2017 în România, preparate din carne de porc și vită de la Gligaru de Jos, din Argeș sau compoturi, siropuri, zacuscă și specilități cu tarhon și sfeclă în oțet, de pe dealurile Uilei, din Mureș. Toate acestea se potrivesc perfect cu legumele românești, din acelea cu gustul de odinioară.  Turta dulce pictată manual, covrigii, ciocolata de casă, baclavalele turcești, plăcintele boierești cu brânză, vișine, nucă sau dovleac, găluștele cu prune, migdalele și nucile caju trase în caramel în fața dumneavoastră, cu mirosul inconfundabil de zahar ars, sunt doar câteva dintre dulciurile din copilărie pe care le veți găsi la Sinaia. Veți găsi ceva bun dacă veți intra în târg, cu siguranță, mult mai multe decât cele descrise mai sus.

Meșterii și artiștii de la târg își vor prezenta creațiile trudite pe toată perioada târgului, imposibil să nu găsiți ceva care să vă placă: decorațiuni și cosmetice naturale din levățică, din plantația proprie, tablouri din fir continuu de sârmă, bijuterii din pietre semiprețioase, jucării croșetate, mobilier tradițional pictat manual, obiecte e decor din hârtie, bijuterii cusute pe etamină și nu în ultimul rând frumoase ii românești.

Și cum Sinaia este cunoscută pentru minunatele peisaje, aer curat, pădure și locuri cu istorie, cu siguranță veți reuși să vă relaxați și să vă oxigenți mintea și trupul odată ajunși acolo. Așadar, o mulțime de motive pentru a ieși din oraș și a pleca spre munte, la Sinaia.

 

Program Atelierele GRATUITE “ Pasiuni și meșteșuguri “:

Vineri (6 iulie) - duminică (9 iulie): 10.00 - 18.00

 

 Eveniment organizat cu sprijinul Primăriei Orașului Sinaia.

 

Pentru mai multe informatii:

Veronica Constantinescu – 0722 568 096 – veronica@targulcubunatati.ro