duminică , 20 septembrie 2020
Acasă / Administratie / ISU Prahova a primit echipament pentru salvare de la înălțime

ISU Prahova a primit echipament pentru salvare de la înălțime

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova a prezentat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, containerele de tip Multirisc, cu toate echipamentele şi accesoriile specifice care au intrat în dotarea pompierilor prahoveni, linia tehnologică de întreținere echipamente individuale de protecție, autospeciala de salvare de la înălțime, precum şi camioanele cu sistem hidraulic de încărcare-descărcare cu cârlig. 

Noile dotări au fost arătate și copiilor care au vizitat azi inspectoratul în cadrul evenimentului Ziua Porților Deschise.

Echipamentele au fost achiziționate în cadrul Proiectului MULTIRISC, prin Programul Operațional Infrastructură Mare. Obiectivul general al proiectului îl constituie creșterea rezilienței la dezastre a comunităților prin îmbunătățirea capabilităților de intervenție în situații de urgență generate de mai multe tipuri de risc: inundații,alunecări de teren, cutremure, eșecul utilităților publice și  accidente în industrie.

Principalele beneficii ale implementării proiectului ‘Multi risc — modul I’ constau în îmbunătățirea răspunsului serviciilor profesioniste pentru o gamă largă de situații de urgență, dezvoltarea abilităților de bază pentru organizarea și managementul taberelor de sinistrați, precum și îmbunătățirea capabilităților de intervenție pentru misiuni de căutare-salvare.

În cadrul proiectelor, pompierii prahoveni au primit următoarele echipamente, accesorii și autospeciale de intervenție:

 1. Autocamion cu sistem hidraulic de încărcare descărcare cu cârlig — încarcă și descarcă containere de suport logistic tip 1 sau 2;
  1. Autospeciala de intervenție și salvare de la înălțime — misiuni de stingere a incendiilor la clădirile înalte și salvarea persoanelor aflate la înălțime;
  2. Container suport logistic al intervenției tip II — Multi risc — folosit la intervenții în situații de urgență indiferent de specificul acestora, atunci când autospecialele de primă intervenție nu dispun de suficient echipament și accesorii pentru realizarea în condiții optime a intervenției;
  3. Container suport logistic al intervenției tip IV — iluminat (450 kVA și accesorii) — asigură iluminatul la locul intervenției, precum și furnizarea temporară e energiei electrice pentru localități, în cazul eșecului rețelei publice de alimentare cu energie electrică;
  4. Linie tehnică de întreținere echipamente individuale de protecție — are rolul de a asigura igienizarea, curățarea și dezinfectarea echipamentului individual de protecție și uscarea acestuia. Aceasta este compatibilă cu toate tipurile de echipamente individuale de protecție aflate în dotarea serviciilor de urgență profesioniste.

   

  Pompierii prahoveni au posibilitatea să intervină, pentru salvarea persoanelor blocate la etajele superioare ale blocurilor foarte înalte. În dotarea pompierilor au intrat o autospecială destinată intervenţiei și salvării la înălţime, un autocamion cu sistem hidraulic de încărcare-descărcare, cu cârlig și o motopompă remorcabilă de mare capacitate. Autospeciala poate ajunge la o înălţime de până la 42 de metri, faţă de scările de pe autospecialele vechi ale unităţii care puteau asigura intervenţii doar la înălţimi de până la 30 de metri. Scara telescopică dotată cu nacelă poate prelua, în acelaşi timp, trei persoane cu o greutate maximă de aproximativ 300 de kilograme. Autospeciala are şi un tun de refulare a apei, cu care se intervine pentru stingerea incendiilor.

  Totodată, ISU Prahova a primit un container pentru curățarea echipamentelor, așa numita linie tehnică destinată întreținerii echipamentelor individuale de protecție.

 2. Aceasta are rolul de a asigura igienizarea, curățarea și dezinfectarea echipamentului individual de protecție și uscarea acestuia.Containerul cuprinde: maşină de spălat industrială (capacitate 240 de litri), care poate fi utilizată pentru igienizarea costumelor de protecţie, bocancilor, cizmelor, mănuşilor, căştilor, aparatelor de respirat, măştilor faciale, costumelor de protecţie chimică etc; uscător pentru echipamentele spălate, pentru reducerea timpului de uscare la aproximativ o oră; cabină de uscarecompresor de înaltă presiune pentru încărcarea buteliilor cu aer comprimat, dar și dispozitive pentru curățarea și igienizarea aparatelor de respirat individual; banc de lucru pentru călcarea echipamentelor și dulapuri cu rastele, pentru depozitare.

  Containerul este izolat, are sistem de climatizare, sisteme de iluminare în interior şi la exterior şi este prevăzut cu două uşi de acces şi două ferestre.

  Containerul suport logistic al intervenției tip IV — iluminat (450 kVA și accesorii) — asigură iluminatul la locul intervenției, precum și furnizarea temporară e energiei electrice pentru localități, în cazul eșecului rețelei publice de alimentare cu energie electrică. Containerul poate asigura alimentarea cu energie electrică pentru spitale, localități cu peste 200 de locuințe și alte obiective și instituții. Totodată, asigură iluminatul la locul intervenției, precum și furnizarea temporară a energiei electrice pentru localități, în cazul eșecului rețelei publice de alimentare cu energie electrică.

  comunicat ISU Prahova

Verifică şi

Ansambluri modulare pentru strângerea gunoiului selectiv pentru ploieşteni

Consiliul Județean Prahova a achiziționat 100 de ansambluri modulare în valoare de 1 milion de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *