marți , 7 iulie 2020
Acasă / Administratie / Controale la firme prahovene pe protecția împotriva incendiilor

Controale la firme prahovene pe protecția împotriva incendiilor

Operatorii economici din Prahova controlați de ISU nu prea respectă normele de apărare împotriva incendiilor. În perioada 07-11 mai 2018, Inspecţia de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Șerban Cantacuzino” al județului Prahova a desfăşurat 30 acţiuni de control și activităţi de îndrumare şi control pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor, la operatori economici.

Pe timpul verificărilor au fost depistate 175 încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor şi protecţie civilă, dintre care 106 au fost înlăturate pe timpul desfășurări acestor acțiuni. Ca urmare a neregulilor constatate, personalul Inspecţiei de prevenire a aplicat un număr total de 186 de sancţiuni, cuprinzând 154 avertismente şi 32 amenzi, în cuantum de 330. 500 lei.

Principalele deficienţe au constat în neasigurarea funcţionării optime a mijloacelor tehnice de primă intervenţie (stingătoare), executarea lucrărilor de modernizare fără solicitarea avizului de securitate de incendiu, neasigurarea marcării complete a tuturor căilor de acces şi evacuare cu indicatoare de securitate, instalaţii electrice defecte sau exploatate necorespunzător, deficienţe de ordin organizatoric etc.

Cu ocazia controalelor, au fost organizate şi desfăşurate 18 exerciţii în caz de incendiu, cu 528 participanți, precum și 42 instruiri cu personalul cu atribuţii în domeniul situaţiilor de urgenţă de la localităţi, operatori economici şi instituţii.

În această perioadă, personalul Inspecţiei de Prevenire a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Șerban Cantacuzino” al județului Prahova a continuat să desfășoare, la nivelul întregului județ, acţiuni de informare preventivă aferente campaniilor “Nu tremur la cutremur” „F.O.C. – Flăcările Omoară Copii” și “RISC”, campanii ce vizează transmiterea către populație a informațiilor corecte privind modul de comportare în cazul producerii unui cutremur, respectiv a informațiilor ce urmăresc reducerea incidentelor de natura incendiilor, exploziilor etc., care sunt cauzate de improvizaţii la instalaţiile de gaze naturale şi electrice, precum şi de coşuri de fum necurăţate.

De asemenea, în perioada 07-13 mai a.c., echipajele de pompieri militari ale celor 6 subunităţi de intervenţie au efectuat 6 misiuni de recunoaştere în teren, la instituții, societăți comercialeși obiective turistice, verificând căile de acces la aceste obiective, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.

Verifică şi

Măsură anticovid: Program cu publicul suspendat la Judecătoria Ploieşti!

“În perioada 6 – 17 iulie 2020, programul de lucru cu publicul la compartimentele Registratură, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *