marți , 26 ianuarie 2021
Acasă / Social / Le-a ars munca de o viață într-o clipă. O familie cu trei copii are nevoie de ajutorul nostru!

Le-a ars munca de o viață într-o clipă. O familie cu trei copii are nevoie de ajutorul nostru!

O familie cu trei copii din Prahova are urgent nevoie de ajutor. Oamenii au rămas fără casă pe 19 aprilie a.c. după ce un incendiu a mistuit tot ce aveau. În mai puțin de 30 de minute, agoniseala de-o viață a familie Simion s-a dus, iar din casă au rămas doar câteva lemne arse. Rămași fără acte, bani, haine sau orice alt bun material, bieții oameni povestesc cum s-a întâmplat nenorocirea.

„Ne trezisem, era 5 dimineața și pregăteam niște răsaduri. Am vrut să mă duc spre toaletă, iar soția intrase în casă să facă o cafea. Nu am ajuns în spatele curții că am auzit țipete. Aragazul ardea și mi-am dat seama foarte repede că nu mai puteam face nimic, am scos-o, am luat fetele în brațe și le-am scos și pe ele. În nici jumătate de oră totul s-a făcut scrum”, povestește Sorin Simion, proprietarul casei care a ars.

Omul nu-și poate da seama de la ce a pornit vâlvătaia, dar cel puțin se bucură că a reușit să-și salveze familia. Întâmplarea a făcut ca el să vină cu patru zile mai devreme din străinătate, acolo unde a lucrat o perioadă și strânsese ceva bănuți. Despina, soția sa, a vrut să intre în casa în flăcări să salveze acești bani și ce luaseră din vânzarea unei vite, dar nu a reușit decât să se ardă pe picioare.

Despina Simion: “Nu mai avem nimic, nimic. Totul a ars: acte, bani, haine, încălțăminte, mobile, tot, tot. Avem nevoie de orice ajutor. Până acum am stat la vecini, acum la sora soțului. Chiar când credeam că ne-am aranjat și noi un pic și nu ne mai făceam griji așa de mari. Pe fetița cea mare, care învață foarte bine a ajutat-o doamna învățătoare cu tot ce a trebuit pentru școală”.

Fetele familiei Simion de 9,8și 4 ani merg la școală și grădiniță cu ce au primit de la rude și oamenii din sat. De altfel, consătenii, chiar dacă nu sunt bogați ,au sărit imediat să dea o mână de ajutor și a adus fiecare ce a putut: mâncare, haine și alte bunuri de care familia sinistrată are mare nevoie.

Sorin a început să sape fundația pentru o casă nouă pe care speră să o poată ridica cu materialele rămase din incendiu și cu altele noi de la cei dispuși să-I ajute și câțiva vecini s-au oferit să muncească alături de el.In ajutor a venit si o fundatie. Sebastian Săvuleascu le-a adus deja lucrurile care le trebuiau urgent, iar acum face demersuri pentru a strange materiale de constructie.

Familia Simion cumparase casa din Parepa in urma cu 7 ani. Era o casa bătraneasca, din paianta. Nu aveau asigurare pentru ea. Oricine îi poate ajuta pe acești oameni să o ia de la început poate merge în satul Parepa, comuna Colceag cu tot ce crede că ar trebui într-o gospodărie.

Verifică şi

Ploieșteni cu care ne mândrim: Vlad Hirlav Maistorovici, violonist, compozitor și dirijor de renume mondial

PLOIEȘTENI CU CARE NE MÂNDRIM Campania Ploieșteni cu care ne mândrim continua cu VLAD HÎRLAV …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *