marți , 19 ianuarie 2021
Acasă / Social / Eveniment educaţional :Cum să vă înţelegeţi copilul jucându-vă cu el?

Eveniment educaţional :Cum să vă înţelegeţi copilul jucându-vă cu el?

Vă aduceţi aminte de vremea când eraţi copil şi la joacă, cu prietenii, uitaţi că vă e foame, sete şi în general, că există orice altă grijă pe lume? Că descopereaţi cât de curajoşi sunteţi sau cum reacţionaţi în anumite situaţii? Psihologii susţin că jocul ne ajută să descoperim lumea şi că învăţarea se face în mod natural. Totodată, jocul alături de părinţi, îi ajută pe cei mici să aibă o relaţie şi mai apropiată de adulţi şi să prindă încredere în forţele propri. 

Otilia Mantelers şi Loredana Mocescu vor susţine mâine seară un seminar exact despre puterea jocului. Întâlnirea va avea loc între orele 18-21 la Hotelul Prahova din Ploieşti. 

În cadrul evenimentului, cele două educatoare parentale vă vor ajuta să înţelegeţi că de cele mai multe ori vă puteţi conecta cu micuţul jucându-vă cu el. Vă rămâne doar să fiţi atenţi la ceea ce vă vor dezvălui copiii. Veţi afla mai uşor problemele emoţionale, temerile şi nemulţumirile de tot felul.

Subiectele abordate vor fi:

· Limbajul si functiile jocului in relatia copil – parinte
· Mecanismul rasului si chicotelilor: importanta lor in viata emotionala a copiilor (si adultilor!)
· Conectarea si sistemul limbic al creierului
· Ciclul Conectare-Deconectare-Reconectare
· Timpul special cu copilul (instrument Hand in Hand Parenting)
· “Cupa atasamentului” – decodificarea comportamentului negativ
· Aptitudini de joc-fantezie pe care parintii le pot dobandi in timpul conferintei (jocuri de inversare de rol, jocuri de putere, jocuri de crestere a increderii in sine)

Otilia Mantelers este instructor de parenting, care promoveaza puterea terapeutica a jocului, concept bazat pe tehnica Playful Parenting, aprofundata cu specialistul Lawrence J. Cohen. Este sustinatoarea si promotoarea metodei Parenting by Connection, cu care s-a familiarizat in cadrul unui program intens de formare, initiat de organizatia Hand in Hand Parenting din SUA. Otilia va absolvi anul acesta studiile de psihologie la Open University, Marea Britanie.

„Jocul este pentru copii al treilea limbaj non-verbal. Nu se adreseaza partii rationale, ci partii emotionale.”
Pe astfel de teme, Otilia organizeaza de cativa ani cursuri pentru relatiile in familie si in cuplu si conferinte cu invitati internationali.
In 2017, Otilia Mantelers a lansat cartea „Secretul monstrului”, prin care ii ajuta pe copii sa faca fata emotiilor puternice, iar pe parinti sa fie mai jucausi si mai empatici. 

Mai multe detalii despre eveniment puteţi afla AICI. 

 

Verifică şi

Ploieşteni cu care ne mândrim: Alexandru Dobleagă, multiplu medaliat la concursurile de matematică şi informatică

Campania “Ploieşteni cu care ne mândrim” a ajuns în CN I.L. Caragiale unde sunt mulţi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *