Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

ISU Prahova a fost dotat cu o cameră de termoviziune de ultimă generaţie

28 februarie 2018
Share:
ISU Prahova a fost dotat cu o cameră de termoviziune de ultimă generaţie

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova a marcat astăzi 85 de ani de la înfiinţarea Protecţiei Civile în România, moment în care, în cadrul unei conferinţe de presă, inspectorul şef a prezentat ultima achiziţie, o cameră cu termoviziune ultramodernă care a costa 46.000 de lei. 

În general, activitatea de protecţie civilă la nivelul inspectoratului constă în informare, prevenire, verificări ale sistemelor de alarmare a comunităţii în situaţii de urgenţă, dar şi acţiuni specifice atunci când siguranţa populaţiei este pusă în pericol. În ultima perioadă, ISU Prahova a fost dotat cu anumite instrumente eficiente în astfel de activităţi.

"Nu avem o autospecială pentru CBRN, adică pentru accidente chimico-biologice, avem echipe specializate, dar nu şi autospeciala. Asta nu e, însă, o problemă pentru că ne ajută serviciul de la Bucureşti şi Ciolpani. O să primim şi noi, avem promisiuni. Consiliul Judeţean Prahova ne-a dotat şi maşina pirotehnică pe care o avem face şi componenta CBRN, pentru că ne-a cumpărat acele detectoare cu multigaz şi camere de termoviziune. Noi trebuie să măsurăm limita superioară şi inferioară de explozie. Dacă aveam acea cameră cu termoviziune la vagonul de la Breaza ştiam exact unde este focarul, dar şi temperatura din vagon. Acum avem acea cameră cu care ne-a dotat Consiliul judeţean spre finalul anului trecut. Cu ajutorul ei putem căuta şi persoane dispărute în pădure, lan de porumb", a explicat lt.col. Mihai Drăgan, inspector şef al ISU Prahova.

În plus, pe o barcă pneumatică există un binoclu cu infraroşu care detectează persoanele căzute în apă, cu condiţia ca acestea să fie încă în viaţă. 

"Există şansa să primim şi noi autospecială CBRN. Sunt multe în ţară care sunt luate pe programe operaţiunale şi vreme de 5 ani nu pot fi înstrăinate, dar după aceea, dacă ei au trei, ne pot da şi noua una", a mai spus Drăgan.