vineri , 7 august 2020
Acasă / Administratie / Gratuitate pe transportul în comun pentru elevii ploieşteni. TCE salvată de la blocarea conturilor

Gratuitate pe transportul în comun pentru elevii ploieşteni. TCE salvată de la blocarea conturilor

În cadrul unei şedinţe de îndată care s-a desfăşurat azi la ora 10, dar care a fost anunţată presei la 10.33, aleşii locali ploieşteni au decis ca elevii din oraş să meargă gratuit cu toate mijloacele de transport în comun ale TCE.

Măsura se aplică începând de azi atât pentru elevii cu domiciliu în Ploieşti, cât şi pentru cei cu viză de flotant, dar doar dacă familiile din care provin aceştia nu au venituri mai mari de 6.000 de lei net lunar.

O altă condiţie este ca elevul care beneficiază de gratuitate să nu aibă absenţe şi să aibă o prezenţă de minim 80% din cursuri. Fiecare diriginte sau învăţător va transmite către TCE tabelele cu elevii care vor beneficia pe baza unor adeverinţe venite de la părinţi, dar şi în baza situaţiei privind prezenţa la cursuri.

Elevii care învaţă în Ploieşti, dar sunt din alte localităţi, beneficiază de o reducere de 50% din preţul abonamentului pentru transport.

Tot astăzi, consilierii locali au aprobat eşalonarea la plată a debitelor pe cinci ani, reprezentând impozit pe profit şi a accesoriilor aferente datorate de către TCE Ploieşti. Aceasta era singura posibilitatea de a evita blocarea conturilor de către SPFL. TCE Ploieşti se obligă să dea 30 de milioane de lei pe lună către finanţele locale Ploieşti. Subvenţia pentru elevi va fi susţinută de către Primăria Ploieşti care va da TCE sumele de bani care acoperă gratuitatea atât pentru elevi cât şi pentru pensionari. 

Societatea are datorii la bugetul de stat de peste 220.000 de euro însemnând dobânzi şi penalităţi care ar trebui plătite anul acesta.

 

 

Verifică şi

DSP Prahova recunoaşte: Cei mai mulţi dintre infectaţii COVID din judeţ sunt izolaţi acasă!

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Prahova a răspuns solicitării noastre, recunoscând astfel ceea ce cadrele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *