marți , 20 martie 2018
Acasă / Social / Mâine începe Târgul Meşteşugurilor Tradiţionale la Ploieşti
Suveniruri din Sighisoara

Mâine începe Târgul Meşteşugurilor Tradiţionale la Ploieşti

De mâine şi până duminică, în parcarea Palatului Culturii din Ploieşti se va desfăşura un târg cu o tematică deosebită: cea a satului şi tradiţiilor prahovene-Târgul Meşteşurgurilor Tradiţionale. Consiliul Judeţean Prahova şi Centrul Județean de Cultură Prahova vă invită la prima ediție a Târgului Meșteșugurilor Tradiționale.

Acest proiect  îşi propune să readucă în memoria colectivă acele meşteşuguri pe care mulţi dintre tineri nu le ştiu, iar cei mai în vârstă le-au uitat şi pe care le mai găsim chiar şi la ţară foarte rar. Meşteri olari, cioplitori în lemn, ţesători, împletitori de papură , dar şi maeştri pielari ne vor arăta creaţiile lor din obiceiuri pe care le-au deprins din generaţie în generaţie.

La târgul cu vânzare veţi putea găsi obiecte din ceramică şi sticlă, ţesături de la covoare (veţi putea vedea inclusiv un război de ţesut) şi până la îmbrăcăminte din portul popular, obiecte din piele de la harnaşamente pentru cai, la opinci şi bundiţe, lumânări deosebite făcute după tehnici străvechi din ingrediente naturale, icoane pictate pe sticlă şi  alte meşteşuguri din toate zonele judeţului. 

Localităţi ca Izvoarele, Starchiojd, Gorgota îşi vor trimite reperezentanţii care vor încânta pe toţi cei prezenţi cu dansuri şi cântece populare păstrate cu sfinţenie din moşi strămoşi.

Programul Târgului:
Deschiderea oficială: vineri 13 octombrie, ora 12:00
Spectacole folclorice: 13 octombrie ora 12:30
14 octombrie ora 17:30
15 octombrie ora 17:30
Demonstrații de meșteșug zilnic între orele 09:00 – 20:00

imaginea reprezentativa are caracter ilustrativ

Verifică şi

Video-Elevii ploieşteni au învăţat lecţia toleranţei cu Special Olympics

S-au jucat dar totodată au învăţat lecţia toleranţei. Mai mulţi elevi din Ploieşti au participat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *