duminică , 24 ianuarie 2021
Acasă / Administratie / Prahovenii îi vor ajuta pe fraţii de peste Prut cu 72.000 de euro. Vezi pe ce se vor duce banii!

Prahovenii îi vor ajuta pe fraţii de peste Prut cu 72.000 de euro. Vezi pe ce se vor duce banii!

Consilierii judeţeni  prahoveni au votat astăzi, chiar dacă după discuţii aprinse, două proiecte prin care raioane din Republica Moldova vor fi ajutate financiar în proiecte sociale cu suma totală de 72.000 de euro.

Astfel, 40.000 de euro au fost alocaţi din banii prahovenilor pentru finanțarea proiectului “Reparația blocului expozițional nr. 5 al Muzeului Raional de Istorie, Etnografie și Artă din orașul Cimișliaˮ, în timp ce 32.000 de euro vor merge la Hânceşti. Aici, Consiliul Judeţean Prahova este cofinanţator în proiectul “ Construcția Unității de Primire Urgențe a Spitalului Raional din orașul Hîncești ˮ .

Valoarea totală a proiectului cu spaţiul muzeal  este de 62.588 Euro din care 40.000 Euro finanțat de către Consiliul Județean Prahova și 22.588 Euro finanțat de către Consiliul Raional Cimișlia.

În ceea ce priveşte valoarea totală a proiectului din Hânceşti aceasta este de 35.200 Euro din
care 32.000 Euro finanțat de către Consiliul Județean Prahova și 3.200 Euro finanțat de către Consiliul Raional Hîncești.

Președintele Consiliului Județean Prahova a fost împuternici pentru semnarea Acordului de finanțare, după îndeplinirea tuturor procedurilor prevăzute de lege.

Judeţul Prahova este înfrăţit cu ambele raioane şi, potrivit Legii finanțelor publice locale nr. 273/2006, cu modificările și completările ulterioare, la art.35^1 alin.(1) se dă posibilitatea autorităților administrației publice locale din România să aprobe finanțarea unor proiecte propuse de către autoritățile administrației publice locale din Republica Moldova numai în baza acordurilor de înfrățire/cooperare încheiate în condițiile legii între unitățile administrativ-teritoriale din cele două țări.

 

Verifică şi

Excepţii de la măsura carantinei pentru românii aflaţi în situaţii speciale sau care s-au vaccinat

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în ședința de ieri, 18 ianuarie 2021, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *