marți , 7 aprilie 2020
Acasă / Locuri de munca / 120 de locuri de muncă noi la BAT până la sfârşitul anului. Compania va investi 60 de milioane de euro în fabrica de la Ploieşti

120 de locuri de muncă noi la BAT până la sfârşitul anului. Compania va investi 60 de milioane de euro în fabrica de la Ploieşti

British American Tobacco Români,  lider al pieţei locale de ţigarete, a anunţat că valoarea investiţiei pe care o va face anul acesta în fabrica de la Ploieşti este de trei ori mai mare decât cea estimată anul trecut. Astfel cele 60 de milioane de euro ar intre în retehnologizarea fabricii şi într-o nouă hală de producţie de 4.000 de mp pentru țigarete hibrid, ceea ce este o noutate pe piața locală, precizează Ziarul financiar. 

Ca urmare a acestor investiţii la Ploieşti vor apărea 120 de locuri de muncă noi până la finalul acestui an. 

„România este un mediu favorabil investițiilor, cu oameni bine pregătiți și cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană în 2016, creștere la care suntem mândri că am putut contribui și noi. Drept urmare, dorim să continuăm impactul pozitiv pe care îl avem în economia locală prin angajamentul nostru pe termen lung, inclusiv în securizarea celor peste 2.000 de locuri de muncă din întreaga țară și crearea altora în următorii ani ”, a declarat Gemma Webb, Directorul General al British American Tobacco România.

La Ploiești se va investi în producția celei mai avansate componente tehnologice care se regăsește în „glo iFuse”, și anume „Neopods”, produs în prezent în Marea Britanie. Această tehnologie permite îmbinarea într-un produs hibrid a țigărilor tradiționale și țigărilor electronice, fără a degaja miros, fum sau scrum”, au declarat reprezentanții BAT.

Kent glo iFUSE, un produs hibrid care funcționează cu capsule Kent Neopods ce conțin tutun și lichid, și pe care BAT l-a lansat în România în premieră mondială în urmă cu câteva luni, ar putea fi fabricat local începând cu anul viitor.

„Creşterea investiţiilor se datorează extinderii capacităţii de producţie pe fondul a trei factori importanţi: închiderea treptată a fabricii din Germania, preluarea Bulgartabac din Bulgaria, cu o parte a volumelor urmând să fie mutate la Ploieşti, şi optimizarea volumelor fabricilor BAT din Europa de Vest, regiune din care face parte şi fabrica din România”, susţin reprezentanţii companiei care produce ţigările Kent.

Anul trecut, compania a anunţat că va muta în fabrica de la Ploieşti producţia de capsule pentru ţigara electronică „KENT glo Ifuse” din Marea Britanie.

În România, BAT este cel mai mare jucător pe piața produselor din tutun, principalul său brand fiind Kent, cu o cotă de piață de 26% în categorie – potrivit datelor disponibile la începutul anului. Compania a raportat anul trecut o cifră de afaceri de  7,3 miliarde de lei (1,6 miliarde de euro).

sursa foto: romaniajournal.ro

Verifică şi

Stagiu de internship de 6 luni pentru studenții de la UPG Ploiești

Studenții de la UPG Ploiești au șansa de a urma un stagiu de internship de …

2 Comentarii

  1. Ma numesc NegoitaReli, am 49 de ani si Imi doresc foarte mult sa fiu in echipa dumneavoastra
    Multesc. nr. de telefon la care ma puteti contacta: 0731294660

    • Stimata doamna, adresati-va direct firmei. Ma indoiesc ca o sa va vada mesajul aici si in orice caz nu asa se procedeaza cand solicitati un loc de munca. Mergeti direct la BAT cu un CV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *