miercuri , 29 ianuarie 2020
Acasă / Administratie / Moment de moment! Podul de la Gara de Vest din Ploieşti a fost în sfârşit inaugurat! Reportaj foto-video

Moment de moment! Podul de la Gara de Vest din Ploieşti a fost în sfârşit inaugurat! Reportaj foto-video

Astăzi a avut loc inaugurarea măreţului „Pasaj Mărăşeşti” început în primăvara anului 2015 şi terminat cu bâlbe şi poticneli acum. Nu o să vă plictisesc cu detalii legate de termenele amânate mereu, mereu, cu faptul că în loc de 2% cât ar fi fost partea municipalităţii din acest proiect cu fonduri europene, s-a ajuns la situaţia în care vom plăti 50%, nici că din ianuarie 2016 plata UE a încetat, toate lucrările fiind făcute de atunci din bani de la bgetul public, o să povestesc doar de inaugurarea în sine, tipic românească.

Cu puţin timp înainte de ora 12 la baza podului am găsit o mulţime fremătând de curiozitate. Cei mai mulţi dintre oamenii de acolo sunt de vârsta a III-a, unii membri de partid, alţii simpatizanţi, iar alţii curioşi. Un sobor din cinci preoţi binecuvântează noua construcţie. Îmi pun mâinile în cap a deznădejde pentru că ştiu că de obicei slujbele astea ţin cam multişor şi mă apuc să fac poze. Ca şi mine toţi ceilalţi. Unii îşi fac selfie-uri pe pod şi cu pod. O domnişoara se aşează pe separatorul de sens şi zâmbeşte şăgalnic. Pe lângă mine, nişte fetiţie strigă: „Hai să-mi faci repede poză cu podul să pun pe Instagram!” Sunt mai mici decât fii-mea, dar se pare că au înţeles perfect importanţa momentului şi a construcţiei.

citeste si:https://prahovaeconomica.eu/2017/05/08/2517/

În mulţime, undeva în faţa preoţilor îl văd pe primarul Dobre. Nu mă prind dacă e bucuros sau plictisit, dar probabil că e plictisit că preoţii termină în mai puţin de 30 de minute slujba, nu înainte ca unul dintre ei să-i trântească un buchet de busuioc cu apă sfinţită lui Dobre în freză. Noroc că a aplecat capul că ar fi fost răcorit serios în plină figură. Cu câtă convingere a făcut gestul ăsta preotul, mă gândesc că de acum înainte primarul nostru poate să încerce orice vrea, că sigur va reuşi. Sănătos să fie!

Mulţimea se buluceşte şi mai mult, probabil să apuce să fie stropită ca şi primarul, iar Dobre profită de asta şi ţine un discurs. „Îmi cer scuze faţă de ploieşteni pentru ca în ultima perioadă de timp, mai mulţi au anunţat diverse zile de inaugurare, dar astăzi 1 iunie, aşa cum am anunţat l-am deschis. (n.a. vă reamintesc că inclusiv Dobre a anunţat cel puţin două alte termene) Este un pasaj care s-a făcut în mare parte din banii ploieştenilor, de aceea ei sunt principalii beneficiari ai acestui pod. Este un moment în care trecem peste anumite momente ale primăriei, un moment în care lucrurile încep să funcţioneze, îi asigur pe ploişeteni că lucrurile au început să se aşeze în primărie şi o să vedeţi că Ploieştiul va merge mai departe”, spune primarul.

O doamnă aşteaptă cu o pernă în braţe ca primarul să ia foarfeca. Edilul s-a plictisit, acum îmi e clar. Sau poate doar îi e cald pentru că are şi sacoul de la costum pe el. Ia fără convingere foarfeca şi taie. Mai multe bucăţi. Gata, podul a fost inaugurat! Oamenii îl iau cu asalt să-l inspecteze. Câţiva rămân în urmă. Fiecare vrea să aibă o bucată din panglica tricoloră, că de, e un moment istoric. Moment de moment cum ar spune edilul! E cald, prea cald pentru 1 iunie, dar iau la pas podul. Mai fac nişte poze! Pe lângă mine, oamenii fac la fel. La cât a durat construcţia măreţului edificiu e absolut normal să facem toţi poze. Imaginea nu minte! Podul chiar e gata!

Pe partea cealaltă apar suporterii echipei Petrolul sau cel puţin aşa cred, că văd însemnele echipei. Nu înţeleg demersul şi de ce strigă pe podul nostru, dar nu e nimic. Fiecare se bucură în felul lui. Mă lămureşte un coleg că sunt iar bâlbâieli cu preluarea mărcilor. Deci demersul e justificat! E cald şi panta asta pe care trebuie să o urc parca nu se mai termină. Un domn cărunt trece pe lângă mine vorbind cu un altul. „Hai să trecem şi noi podul. Mă bucur că am apucat!” Mai fac câţiva paşi şi dau şi de cârcotaşi: „Ăsta într-un an se strică!” spune un domn în timp ce aleargă după nepoţel. Îi răspund nişte doamne de la PSD că asta e o răutate şi că podul e bun. Omul comentează în continuare. „Bine că aţi venit să inauguraţi podul că şcoli şi spitale nu inaugurează nimeni!”. E întrerupt de cel mic. „Buni, cine sunt oamenii aia de acolo?” „ Nişte nemernici, buni, nişte nemernici” Nu văd spre cine a arătat copilul, dar bunicul e supărat rău, din câte îmi dau seama.

Se termină podul. Cu un sens giratoriu. Pe urmă văd şi treaba românească. Probabil aşa e proiectul, dar după sensul ăsta, până la giratoriul din Centura de Vest, cam 200 de metri au rămas aşa. Cu asfaltul vechi şi cârpit. „Treabă românească, îmi spun doi paznici care mă văd că fac poze, ce mai era dacă asfaltau până în DN? Bine că totuşi l-au făcut”, mai zic ei. Mă îndrept spre oraş. Deja s-a dat drumul circulaţiei. Şoferii îşi fac poze între ei de bucurie! În faţa mall-ului, mulţi oameni se opresc să ia o bere. Podul a fost inaugurat! Hai să-l stăpânim sănătoşi şi să ne bucurăm de el, că doar e al nostru!

 

Verifică şi

Programul manifestărilor dedicate Zilei Micii Uniri la Ploieşti

Cei care doresc să participe la manifestările dedicate Zilei Unirii Principatelor Române la Ploieşti sunt …

Un comentariu

  1. va propun un reportaj despre zona Nord!
    e napadita de balarii,nu se mai vad aleile dintre blocuri,e o mizerie de nedescris!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *