duminică , 24 ianuarie 2021
Acasă / Administratie / Eliminarea taxei auto produce haos la înmatriculări. În Prahova, solicitările au crescut în câteva zile cu 150%

Eliminarea taxei auto produce haos la înmatriculări. În Prahova, solicitările au crescut în câteva zile cu 150%

După ce de la 1 februarie a fost eliminată taxa de mediu, în Prahova, numărul înmatriculărilor a crescut cu 150%. Asta a produs aglomeraţie mare la serviciul de înmatriculari unde sunt doar 3 ghişee. Un al patrulea este pentru programări on-line, dar lista a ajuns până în martie aşa că nimeni nu se înghesuie acolo. De mai bine de o săptămână,prahovenii fac liste peste liste, vin şi cu 12 ore înainte, dorm în maşini şi stau în continuare ore în şir pentru a reuşi să-şi înmatriculeze autoturismele fără a plăti vreo taxă. La Serviciul de Înmatriculări Auto din Ploieşti sunt doar trei ghişee unde oamenii pot depune actele. Proprietarii de maşini trebuie să stea la coadă să ia bonuri de ordine, dar în parelel funcţionează şi o listă pe care se trece fiecare. Doar astăzi au venit aproximativ 300 de persoane, mult prea multe pentru ca serviciul să poată face faţă. Zilnic, însă, aproximativ 200 reuşesc să depună actele, spune şeful serviciului, Roxana Râmneanţu. “Pentru fiecare dosar în parte sunt necesare cel puţin 8 minute de studiere şi lucru din partea funcţionarilor. Capacitatea unui ghişeu este cam de 50 de dosare pe zi. Aglomeraţia este mare şi am suplimentat şi cu un ghişeu, am mărit şi programul de lucru, joi se stă până la 18.30”, a declarat Râmneanţu (foto)

Oamenii au de ce să se teamă că guvernanţii se vor răzgândi. Scoaterea controversatei taxe are un profund impact negativ. Din ea era finanţat programul Rabla, ceea ce înseamnă că vânzările de mașini noi vor fi afectate și odată cu ele o întreagă industrie. Este preconizat ca producția locală de mașini să scadă cu până la 30% anul viitor, ceea ce va afecta direct locurile de muncă din cele două fabrici din România, dar și indirect pe cele ale furnizorilor locali care livrează componente.

Verifică şi

Excepţii de la măsura carantinei pentru românii aflaţi în situaţii speciale sau care s-au vaccinat

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în ședința de ieri, 18 ianuarie 2021, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *