Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Un an de proiect "Suntem tânăra generaţie". Liceeni ploieşteni s-au lăsat provocaţi

7 decembrie 2017
Share:
Un an de proiect "Suntem tânăra generaţie". Liceeni ploieşteni s-au lăsat provocaţi

Fundația PRAIS a inițiat la începutul acestui an un nou proiect național „Suntem tânăra generație!”, proiect care s-a desfăşurat şi în Ploieşti. Potrivit UNICEF, România se află pe ultimul loc în Europa într-un top al ţărilor ai căror tineri se simt bine atât fizic cât şi mental. 

 

Proiectul şi-a propus să promoveze şi să susţină starea de bine, asociată importanței cunoașterii prin educație, a respectului de sine și a celor din jur, a bunelor relații, încrederii, responsabilității, toleranței, stilului de viață echilibrat, valorizând talentele tinerilor, diversitatea lor și militând pentru incluziunea socială a categoriilor vulnerabile din rândul acestora.

Proiectul se derulează în 20 orașe, 3 comune și 1 sat din România: Ploiești, București, Iași, Timișoara, Cluj – Napoca, Roman, Brașov, Codlea, Făgăraș, Predeal, Râșnov, Rupea, Săcele, Victoria, Zărnești, Bran, Hârlău, Târgu Frumos, Podu Iloaiei, Pașcani, Feldioara, Prejmer, Miroslava și Răducăreni, adresându-se celor peste 50.000 de elevi din clasele a IX-a - a XII-a și celor 3.000 de cadre didactice, din 245 de licee.

Cele mai active licee din Ploieşti premiate de Fundaţia Prais sunt:

Colegiul Național "Al. I. Cuza"; Colegiul Național "I.L. Caragiale"; Colegiul Economic "Virgil Magdearu"; Colegiul de Artă "Carmen Sylva"; Colegiul Tehnic "Toma Socolescu"; Liceul Tehnologic "1 Mai" și Liceul Tehnologic "Anghel Saligny".

Raportul "Factorii sociali determinanți ai sănătății și stării de bine a tinerilor", publicat de către Organizația Mondială a Sănătății – OMS, arată că nivelul de satisfacție în viață scade odată cu vârsta și că este mai accentuat printre tinerii care provin din familii defavorizate. Inegalitățile asociate vârstei și sexului arată că răspunsul la factorii de stres din mediul școlar este mai ridicat în rândul tinerilor cu vârste în jur de 15 ani și cu o rată mai mare în rândul fetelor.

Starea de bine fizică și mentală reprezintă elementul important care stă la baza evoluției și dezvoltării personale a adolescenților și contribuie la menținerea unei atitudini pozitive, deschise către nou, la conștientizarea importanței studiului, a cunoașterii, precum și la asumarea valorilor morale, a respectului de sine și față de ceilalți. Acest nou proiect educațional aduce în prim plan o tematică de larg interes", declară Silvia Bucur, Preşedintele Fundaţiei PRAIS.

 

La nivel național, proiectul a angrenat elevii în activități menite a le stimula creativitatea, talentul, lucrul în echipă și bunele relații. Cele trei concursuri, #BestFlashmob2017, Am talent! și Quiz, au mobilizat peste 6.000 de elevi şi 445 de cadre didactice din peste 100 de licee. În Ploiești, au fost înscris 7 Flash mob-uri din 5 licee, cu 305 participanți – elevi și profesori, iar concursul Am talent! a strâns 8 de activități de la 3 licee. Principalul canal de informare şi de activare online al comunităţii de tineri este reprezentat de platforma integrată cu canalele de social media Facebook @suntemtanarageneratie şi YouTube, alături de portalul www.tanarageneratie.ro.

 

Seria de conferințele itinerante pe tema proiectului au reunit până acum peste 700 de liceeni, profesori și lideri de opinie. Bazate pe storytelling, evenimentele a reunit vorbitori de marcă: psihologi, sportivi olimpici, profesori, actori care au relatat experiențe de viață – adevărate modele pentru tineri.

 

Dezvoltarea acestui program este posibilă datorită grantului oferit de Fundația Coca-Cola în cadrul selecției de proiecte, pe care o face anual, la nivel internațional.

Fundaţia PRAIS a fost creată în 2002 de către compania de consultanță în comunicare PRAIS Corporate Communications. În cadrul proiectelor sale naţionale inițiate și dezvoltate de-a lungul a 16 ani, susţine cauze sociale majore: accesul tinerei generații la resurse, educaţie, dezvoltare personală și cultură, promovează starea de bine și stilul de viaţă sănătos, grija faţă de natură, economia bazată pe talente, creativitate, inovaţie, competitivitate şi etică.

 Recunoscută local şi internaţional, Fundaţia PRAIS s-a implicat cu succes în proiecte educaţionale naţionale din domenii precum: promovarea mişcării şi a nutriţiei sănătoase; siguranţa produselor alimentare; protecţia mediului; promovarea tinerelor talente. Programele locale sau cross-countries au angrenat milioane de elevi, familii, cadre didactice, publicul larg şi au creat alianţe de valori între parteneri publici şi privaţi, lideri de opinie, specialişti locali şi internaţionali, reuniţi pentru a servi împreună cauzelor sociale globale dedicate viitorului tinerei generaţii.

comunicat de presa