Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Prahova antreprenorială: Curs privind implicarea IMM-urilor în deciziile autorităţilor publice

15 iulie 2022
Share:
dialog-social-2-jpg-1657906256.jpg

Peste 20 de antreprenori și reprezentanți ai sindicatelor și patronatelor din județul Prahova au participat săptămâna aceasta la primul curs dedicat importanţei dialogului social şi implicării IMM-urilor in deciziile autorităților publice. Cursul a fost  organizat de Consiliul Național al IMM-urilor din România (CNIPMMR) în parteneriat cu cea mai mare organizație pentru IMM-uri din Norvegia, SME Norway. ­­­­Evenimentul face parte dintr-o serie care se derulează de la începutul acestui an şi care are ca  principal scop pregătirea IMM-urilor și creșterea gradului de implicare al acestora în domeniul dialogului social.

Evenimentul s-a desfășurat în prezența subprefectului judetului Prahova, Emil Drăgănescu și a reprezentanților SME Norway, Asmund Prytz, Director politici publice și Joachim Dagenborg, director dep. comunicare, care au prezentat activitatea organizației și modalitatea în care se realizează dialogul social în Norvegia.

Participanții au fost din toate sferele antreprenoriatului Prahovean-tehnologie, consultanță, constructii, etc, dar și din partea celor mai importante sindicate active în județul Prahova.

Cursul a facut parte din activitățile “CENTRE FOR BETTER REGULATION FOR SME’S” înființat de către CNIPMMR și se concentrează pe promovarea unui dialog tripartit etic și eficient și pe realizarea unui schimb de experiență între partenerii sociali norvegieni și cei români pentru consolidarea dialogului social în România.

Consiliul Național al IMM-urilor din România (CNIPMMR) în parteneriat cu SME Norway, structură corespondentă a CNIPMMR în Norvegia, implementează în perioada 01.01.2021-31.08.2022 proiectul “Center for better regulation for SMEs”

Principalele obiective alea acestuia sunt reprezentate de:

  1. Îmbunătățirea calității dialogului social în România prin crearea „Centrului pentru o mai bună reglementare pentru IMM-uri”
  2. Consolidarea capacității operaționale a partenerilor sociali români, în domeniul dialogului social, prin intermediul transferului de know-how de la omologii norvegieni
  3. Promovarea unui dialog social mai etic și mai eficient prin derularea de campanii educaționale și de conștientizare a importanței dialogului social

Proiect sprijinit de Norvegia prin Granturile Norvegia 2014-2021, în cadrul programului „Dialog social - Muncă decentă”.