Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Muzică şi patriotism la înălţime. Participă şi tu la prima ediţie a Festivalului Drapelului de la Comarnic!

22 iunie 2022
Share:
thumbnail-jpg-1655880927.jpg

În perioada 24- 26 Iunie 2022, la Comarnic va fi organizat în premieră „Festivalul Drapelului”, un eveniment muzical cu temă tradițională, dedicat Zilei Naționale a Drapelului, sărbătorită în România anual pe 26 iunie.  Pe vârful Pleșuva a fost arborat pentru prima oară Tricolorul țării noastre în 1839 de către profesorul francez Jean Alexandre Vaillant împreună cu doi prieteni comărniceni, care flutură și astăzi - 183 de ani mai târziu. Sâmbătă, 25 Iunie 2022, aici va avea loc o ceremonie oficială dedicată Drapelului României.

Spectacolul inedit, cu o durată de trei zile, va avea loc la poalele muntelui Pleșuva, în zona pășunii Mezdrea, iar pe scenă vor urca artiști celebri precum Irina Loghin, Ionuț Dolănescu, Fuego, Elena Merișoreanu, Florica Jinga și mulți alții.

În fiecare an pe 24 Iunie se sărbătoreşte şi „Ziua Națională a Iei”,de aceea organizatorii invită participanţii să îşi pună şi ei o ie sau o cămașă tradițională românească.

Evenimentul este organizat de Primăria Comarnic împreună cu grupul de firme Mari Vila, iar muzica, dansul și voia bună vor fi prezentate de actorul Gabriel Fătu.