Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Mii de produse de toate felurile au fost confiscate de poliţişti la Ploieşti. Află de ce!

8 ianuarie 2020
Share:
Mii de produse de toate felurile au fost confiscate de poliţişti la Ploieşti. Află de ce!

Poliţiştii secţiei nr.1 din Ploieşti au făcut astăzi, controale în  zona Pieței Halele Centrale si a mai multor unități economice de pe raza de competentă. Tema controlului a fost identificarea şi sancţionarea comerţului ilicit şi totodată au încercat prin apariţia lor în mijlocul cetăţenilor să descurajeze infracţionalitatea de orice fel.  

În acţiune au fost angrenate efective de la ordine publica, investigații criminale, politie rutieră, lucrători de prevenire si jandarmi, care, in intervalul orar 13:00-15:00, au legitimat 134 de persoane, au controlat 17 autovehicule si au efectuat verificări la 27 de societăți comerciale/producători agricoli.

Oamenii legii au aplicat 62 de sancțiuni contravenționale in valoare de 23.400 lei. De asemenea, au fost ridicate in vederea confiscării, diferite bunuri alimentare si nealimentare, precum: 488 perechi de încălțăminte, 324 articole vestimentare, 49 de bunuri electrice (uscătoare, perii, ondulatoare de păr), 55 lenjerii de pat/pilote, 238 kg fructe si legume si 1000 de țigarete, valoarea acestora ridicându-se la peste 41.000 lei.

"La o societate comercială, politistii au identificat mai multe articole vestimentare, oferite la vanzare, care purtau o marca identică sau similară cu o marca înregistrată si pentru care nu existau certificate de conformitate eliberate de firmele producatoare. În cauză, a fost întocmit un dosar penal iar bunurile au fost ridicate in vederea cercetărilor.

Un alt comerciant a fost sancționat contravențional, in conformitate cu prevederile Legii nr. 12/1990R, întrucât a expus spre vanzare 50 de pachete de țigări, fara a deține documente legale de proveniența.

Cu o sancțiune contravenționala si cu marfa confiscata s-a ales si o femeie din localitatea Boldesti-Scaeni, care comercializa 238 kg fructe si legume, fara documente de proveniența.

Cu prilejul acestor activitati, lucrătorii Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului au distribuit 350 de flyere, in cadrul campaniilor de prevenire a furturilor din locuințe si din auto.

Astfel de acțiuni vor continua pe parcursul anului, in scopul asigurării unui climat de ordine si siguranta publica precum si pentru prevenirea comerțului ilicit", se arată într-un comunicat de presă al IJP Prahova.