Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Japonezii vor să-și extindă investițiile în România în mai multe domenii-Video

5 mai 2018
Share:
Japonezii vor să-și extindă investițiile în România în mai multe domenii-Video

Camera de Comerț și Industrie Prahova a fost gazda unui eveniment foarte important pentru industria județului Prahova, dar și pentru România. Kisaburo Ishii, ambasadorul Japoniei la București a fost invitatul de onoare al întâlnirii de lucru la care au participat figuri importante din conducerea celor doi investitori japonezi din Prahova, Yazaki și Calsonic Kansei, dar și ministrul pentru mediul de afaceri, ploieșteanul Radu Oprea, prefectul județului Mădălina Lupea, administratorul județului Fabioara Ionescu și primarul Ploieștiului Adrian Dobre. 

"Avem deja în Prahova două exemple de companii din industria automotivă care au mulți angajați. Ele nu lucrează numai pentru România, ci exportă în toată Europa. După cum știți, BREXIT-ul va avea loc într-un an, iar acum este un moment crucial pentru extinderea firmelor și strângerea relațiilor cu Regatul Unit al Marii Britanii. Acesta este un moment important nu numai pentru Prahova, ci și pentru România. Multe companii japoneze din domeniul automotiv, IT și altele se gândesc să-și extindă investițiile în România", a declarat Kisaburo Ishii.

https://www.youtube.com/watch?v=-0wQ2aoTN9k&t=4s

"Avem o relație specială cu Japonia, avem un parteneriat strategic așa că investițiile japoneze sunt foarte importante pentru noi. Toate investițiile japoneze existente în România sunt povești de succes, așa că cei mai buni ambasadori ai noștri în Japonia, sunt investitorii lor, inclusiv cei din Parcul Industrial Ploiești. Credem că o astfel de întâlnire cu ei, pentru a avea o relație directă și a înțelege nevoile lor, este foarte importantă", a declarat Radu Oprea, ministrul pentru mediul de afaceri.

"În România vor veni și alte investiții japoneze și ne dorim și să vină în județul Prahova. Avem forță de muncă specializată chiar dacă, din păcate, se împuținează în ultimul timp, o locație excelentă, apropierea de Capitală și de aeroportul înternațional este importantă, o administrație foarte deschisă și receptivă pentru investitții străine, 11 parcuri industriale cu facilități avantajoase, așa că investitorii au motive temeinice să vină la noi", a declarat și Aurelian Gogulescu, președintele CCI Prahova.