Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

(Galerie foto) Uite cât de bine s-au distrat ploieştenii de pe strada Lacul Bâlea, chiar în faţa blocului, de Zilele Vecinului!

3 iunie 2024
Share:
445359414-122114715110313140-5520094145551515718-n-jpg-1717433067.jpg

Timp de două zile, pe 1 şi 2 iunie, mai mulţi ploieşteni care locuiesc pe strada Lacul Bâlea din cartierul Ploieşti Vest s-au bucurat de viaţa la bloc printre vecini deveniţi deja prieteni. Oamenii au aplicat într-un proiect naţional iniţiat de Asociaţia "ÎntreVecini" împreună cu BRD şi au obţinut un grant de 1.500 de euro. Cu aceşti bani vor organiza 3 activităţi comunitare ca parte din programul Incubatorul de Comunitate ÎntreVecini.

Prima activitate din cele 3 a fost organizată chiar weekendul trecut. Pentru că tot era Ziua Copilului, pe 1 iunie, cu mic cu mare, locatarii de la scara A, dar şi ceilalţi vecini şi copiii lor au ieşit pe aleea din faţa blocului şi au făcut un club de lectură, dar şi un concurs de desen şi un altul de şotron. Mai mult, micuţii au făcut experimente captivante şi s-au uitat împreună la desene animate proiectate pe o pătură atârnată chiar în curtea blocului. 

Duminică, pe 2 iunie, atât copiii cât şi adulţii s-au înscris într-un campionat de ping pong, desfășurat pe parcursul întregii zile. Toţi au ieşit câştigători la veselie. Copiii şi-au organizat standuri de unde au vândut limonadă rece făcută chiar de ei, dar şi prăjituri gătite împreună cu mame iscusite. 

"Proiectul “Intre vecini” a venit ca un răspuns la dorința noastră de ne simţi bine împreună, o recunoaştere a noastră ca grup închegat de familii şi o formă de coordonare şi de finanţare de care aveam nevoie pentru a ne organiza. Comunitatea noastra este constituită din 30-40 persoane, de diferite vârste şi cu diferite ocupaţii, proprietarii din asociaţiile blocurilor 85,86 si 87 de pe strada Lacul Bâlea. Deşi locuim în Ploieşti, printre betoane, noi avem o oază a noastră de verdeaţă, de care ne bucurăm împreună, atât familiile tinere cu copii de diferite vârste, cat si proprietarii mai vârstnici. Avem împreună bucuria de a fi uniţi, convieţuim în linişte, respect, comunicare şi ne-am împrietenit de-a lungul timpului unii cu ceilalţi pentru că am rezonat cu valori frumoase, comune, pe care încercăm să le transmitem şi copiiilor noştri. Venim fiecare din medii diferite, avem joburi diferite, dar ne întâlnim şi ne petrecem timpul liber cu aceeaşi bucurie, în zona spaţiului verde aferent blocurilor, spaţiu pe care l-am îngrijit şi amenajat astfel încât să fie sigur pentru copiii nostri. Ei s-au născut aici, au crescut împreună şi continuă să îşi petreacă copilăria jucându-se frumos în aceeaşi formulă. Ne dorim să ne simţim mereu aşa, ca o familie extinsă, care creşte din toate punctele de vedere, câte puţin in fiecare zi. Părerea fiecăruia este luată in considerare şi orice decizie referitoare la amenajare, activităţi sau la investiţii în spaţiul comun este luată numai după ce aceste aspecte sunt discutate în sedinţe şi supuse la vot. E nemaipomenit să ai un astfel de mediu în preajma locuinţei, oameni pe care ştii că te poţi baza şi cu care poţi să faci lucruri frumoase! Ne considerăm norocoşi şi preţuim ce avem", ne-a explicat Ligia Stanemir, unul dintre locatari. 

Comunitatea Lacul Bâlea din cartierul Ploieşti Vest este una din cele 24 de comunități desemnate recent câștigătoare a unui grant ÎntreVecini. 10 dintre ele au câștigat o fi în valoare de 15.000 euro (în Brașov, Reșița, Constanța, Galați, Iași, Târgu-Mureș, Zalău, Sibiu,Timișoara și Râmnicu-Vâlcea) iar 15 comunități vor fi susținute cu 1.500 de euro (în Iași, Sibiu, Hunedoara, Mureș, Brașov, Ploiești, Teleorman, Timiș, Vrancea și Cluj-Napoca). În fiecare dintre aceste orașe, dar și în Târgu-Jiu și București (comunități înființate anterior) vor fi organizate activități dedicate evenimentului “Ziua Europeană a Vecinilor”, fi de ONG-ul ÎntreVecini.

Încă de la înființare, proiectul „ÎntreVecini” are ca principal partener BRD Groupe Société Générale, care s-a implicat pentru a face posibilă existența primelor comunități din București dar și pentru extinderea proiectului și în alte orașe din țară.