Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Galerie foto: Cum arată Ploieştiul luminat de sărbători, dar şi cozile de maşini de pe Republicii!

5 decembrie 2022
Share:
187773f1-54d2-4d2f-a363-56db10887208-jpg-1670260010.jpg

Mii de ploieşteni, părinţi, bunici şi copii, s-au înghesuit să vadă deschiderea iluminatului festiv, în această seară, în ajun de Moş Nicolae. Contratenorul Cezar Ouatu a încântat pe toţi cei prezenţi în faţa sediului primăriei cu două colinde în limba engleză şi în limba română, după care o fetiţă a apăsat butonul care a dat startul sărbătorilor de iarnă şi aprinderea simultană a celor 14 milioane de beculeţe colorate.  

Dacă evenimentul i-a încântat pe cei aflaţi în plimbare pe jos, pe cei aflaţi în maşini, închiderea circulaţiei pe un tronson important cuprins între sensul giratoriu de la Catedrala ″Sf. Ioan Botezătorul″ (Piața Eroilor nr. 1 A ) și strada Gheorghe Lazăr (Piața Victoriei) i-a enervat peste măsură, cu atât mai mult cu cât restricţia se aplică de la ora 17.00 până la ora 22.00 în această seară. 

"Din centru până în vest, am făcut două ore! Incompetenta crasă, lipsa de judecată și indiferență! Cum sa aprinzi tu mă luminițele la ora de maxim trafic, când toată lumea la ora aia se îndreaptă spre casa? Asta e prostie, altfel nu se poate numi! Aglomerație și îmbulzeală de ziceai că se da ceva gratis! Daca ii chemai să iasă la protest pt lipsa apei calde, nu ieșeau!!!!", a comentat cineva pe facebook. 

Tot în această seară s-a deschis și “Orășelul Copiilor”, care se află anul acesta în incinta Complexului Hipodrom Ploiești. 

Vă reamintim că Primăria Municipiului Ploiești a pregătit, anul acesta, iluminatul public festiv de sărbători în mai multe zone ale orașului, respectiv pe arterele principale de circulație, în parcuri, sensuri giratorii, după cum urmează: Bulevardul București (zona UPG și tronsonul dintre sens giratoriu - pod Gara de Sud), Bulevardul Independenței (tronsonul dintre sens giratoriu Gara de Sud – Piața Victoriei), Bulevardul Republicii ( Piața Victoriei – Piața Eroilor – sens giratoriu Caraiman - sens giratoriu Cablul Românesc), esplanada Palatului Administrativ, strada Tache Ionescu, strada Gh. Gr. Cantacuzino, Șoseaua Vestului, Șoseaua Nordului, parc Castor, strada Mihai Bravu, strada Malu Roșu, strada Democrației, strada Teatrului, strada Gh. Doja, strada Găgeni, strada C.D. Gherea, parcul “Toma Socolescu”, parc dendrologic “Mihai Viteazul”, parc “Aurora” Vest, parc “Tineretului”, strada Mărășești, cartier Mitică Apostol, ansamblul de fântâni de la Gara de Sud și Complex Nord.

Instalațiile festive de iluminat public, amenajate în zonele amintite mai sus, sunt în număr de 188 buc. traversări cu luminițe; 465 buc. medalioane ornamentale; 295 buc. țurțuri; 1200 buc. plase/ghirlande luminoase - copaci; 461 buc. figurine stâlp 2D și 285 buc. figurine 3D, etc.

Totodată, brazi de Crăciun împodobiți sunt amplasați în mai multe cartiere ale municipiului Ploiești.