Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Filarmonica "Paul Constantinescu"din Ploieşti va folosi curent electric "verde" cu ajutorul panourilor solare

13 septembrie 2023
Share:
panouri-fotovoltaice-filarmonica-ploie-c8-99ti-281-29-jpg-1694622829.jpg

Filarmonica "Paul Constantinescu" din Ploiești este de acum o filarmonică "verde" odată cu instalarea unui sistem fotovoltaic modern pe clădirea unde îşi desfăşoară activitatea. 

Cu o suprafață generoasă disponibilă pe acoperiș, orientată de la sud spre nord cu o pantă de 15%, a fost pus în aplicare un sistem fotovoltaic care cuprinde  panouri fotovoltaice din siliciu monocristaline cu o putere instalată minimă de 540W fiecare, conforme cu cele mai înalte standarde de performanță și siguranță. Aceste panouri au fost certificate conform IEC61215, IEC 61730-1 și 2, IEC 61701 și IEC 62716. Structura de montaj este din aluminiu de înaltă calitate, rezistentă la coroziune și pregătită pentru a face față condițiilor meteorologice extreme. Aceasta este proiectată conform standardelor ISO 9001, ISO 45001 și ISO 14001. A fost ales un invertor trifazat cu o putere nominală de minim 40.000W, garantând eficiență în transformarea energiei electrice. Acesta a fost certificat conform EN 62109-1/-2, IEC 62109-1/-2, EN 50530, IEC 62116, IEC 60068, IEC 61683.

Au fost folosite tablouri electrice pentru a gestiona conversia curentului continuu în curent alternativ într-un mod sigur și eficient. Pentru siguranță, a fost instalată o legătură solidă la pământ. Au fost  folosite cabluri de înaltă calitate pentru conexiunile dintre panouri și invertor, precum și pentru legătura cu panoul general electric al clădirii. Pentru a asigura funcționarea optimă a panourilor fotovoltaice a fost montat un sistem de monitorizare dedicat. 

"Acest sistem fotovoltaic de ultimă generație nu doar că ne va ajuta să reducem amprenta noastră de carbon, ci va contribui și la economisirea de energie electrică, ceea ce se va reflecta în scăderea facturilor noastre. Suntem mândri să luăm parte la inițiativele de conservare a mediului și să fim recunoscuți drept o "Filarmonică Verde." Această investiție în energie regenerabilă a fost efectuată cu responsabilitate și în conformitate cu cele mai înalte standarde și regulamente din industrie, asigurând integritatea clădirii noastre și a mediului înconjurător. Valoare acesteia se ridică la 200.000 lei și a fost realizată cu sprijinul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Cu această ocazie, dorim să mulțumim tuturor celor care au contribuit la implementarea cu succes a acestui sistem fotovoltaic, iar angajamentul nostru față de un viitor mai verde și mai sustenabil rămâne puternic", se arată într-un comunicat al filarmonicii.