Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

"Festivalul castanilor" ameninţat de incidenţa din ce în ce mai crescută a cazurilor de covid

4 octombrie 2021
Share:
Parteneriat între Teatrul Toma Caragiu şi Anticaffe pentru promovare reciproca

Festivalul castanilor şi Târgul toamnei sunt ameninţate de rata din ce în ce mai crescută a incidenţei cazurilor covid. Foarte probabil, în câteva zile în Ploieşti va fi depăşită limita de 6 cazuri la 1.000 de locuitori, care vine la pachet cu multe interdicţii printre care şi organizarea de evenimente.  În conformitate cu Hotărârea nr. 75/27.09.2021 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Prahova, Municipiul Ploiești se încadrează  în intervalul de referință a incidenței ratei cumulate a cazurilor pe ultimele 14 zile mai mare de 3 /1000 locuitori și mai mică sau egală cu 6 cazuri/1000 locuitori. În județul Prahova la data de 03.10.2021 rata cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile este egală cu 4.34/ 1000 de locuitori, iar Municipiul Ploiești are o rată cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile egală cu 5.48/ 1000 de locuitori.

”Târgul Toamnei”, eveniment aflat deja la a XIX-a ediție, a început deja vineri şi se va desfăşura până pe 10 octombrie. La acest eveniment  participă atât producători autohtoni de legume și fructe, de vinificaţie și de produse tradiţionale româneşti, cât și meşteri artizani. Ediţia din acest an se desfăşoară la Halele Centrale, în parcarea de pe strada Griviței, şi la Piaţa Vest. De asemenea, în parcarea situată între Palatul Culturii şi Parcul Toma Socolescu este amenajată o zonă de street food, cu menţiunea că mâncarea se comercializează strict la pachet.

Teatrul „Toma Caragiu” Ploiești găzduiește, în perioada 8-9 octombrie, cea de-a XXII-a ediţie a Festivalului-Concurs de Interpretare a Muzicii Folk „Festivalul Castanilor – In memoriam Gabi Dobre”, eveniment organizat de către „Casa de Cultură I.L.Caragiale” a Municipiului Ploiești. Concurenții vor urca pe scenă, vineri, 8 octombrie, începând cu ora 16.00, urmând ca sâmbătă, 9 octombrie, să aibă loc Gala Laureaților. În ambele seri, vor evolua în recital nume consacrate ale muzicii folk: vineri, 8 octombrie: Grupul Harmonic, Victor Socaciu, Alexandra Ușurelu; sâmbătă, 9 octombrie: Grupul Fior, Daniel Iancu, Mircea Vintilă, Andrei Păunescu. Biletele pot fi achiziționate de la Agenția de Bilete a Teatrului, tel. 0244 522 774. Costul unui bilet este de 25 de lei pentru câte o seară, iar pentru ambele seri, de 40 de lei. Pentru elevi, studenți și pensionari, costul unui bilet este de 15 lei pentru câte o seară și de 24 de lei pentru ambele seri.

sursa APDT Prahova