Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Două femei din Ploiești au obținut 230.000 de lei din ghicit și farmece

12 mai 2022
Share:
herbs-g570fa798e_640.jpg

În această dimineață, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Prahova au pus în executare 1 mandat de percheziție domiciliară și 5 mandate de aducere, în municipiul Ploieşti, în vederea documentării activității infracționale a mai multor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune prin metoda ,,ghicitul”, lovirea sau alte violențe, violare de domiciliu și șantaj. 

Activitațile de astăzi au constat în instrumentarea a 2 cauze penale.

Astfel, polițiștii din cadrul Biroului pentru Combaterea Infracțiunilor Contra Persoanei și Patrimoniului, în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, au efectuat o percheziție domiciliară, în municipiul Ploiești, la domiciliul a două femei, cu vârstele de 20, respectiv 40 de ani. Acestea fiind conduse la sediul unității, pentru audieri.

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2021 și până în prezent, cele două femei ar fi înşelat mai multe persoane, prin inducerea în eroare a acestora, cu privire la faptul că ar deține puteri supranaturale, prin care ar putea să rezolve problemele personale ale persoanelor vătămate, solicitându-le acestora sume de bani.  

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 230.000 de lei.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate bunuri susceptibile să fi fost folosite în activitatea infracțională.

Polițiștii din cadrul Secției nr.1 de Poliție Ploiești, într-o altă cauză penală au pus în executare 5 mandate de aducere, în municipiul Ploiești, privind mai multe persoane care se sustrăgeau cercetărilor în cadrul unui dosar penal deschis pentru săvârșirea infracțiunilor de lovirea sau alte violențe, violare de domiciliu și șantaj. 

În fapt, în cursul lunii aprilie a.c., un bărbat în vârstă de 50 de ani ar fi agresat alți doi bărbați, pătrunzând, fără drept în curtea locuinței acestora, motivul altercației fiind că unul dintre aceștia îi datora o sumă de bani altuia. 

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. 

Activitățile au beneficiat de sprijinul loptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Prahova.


În urma probatoriului administrat, față de cele două femei bănuite de săvârșirea infracțiunii de înșelăciune și față de bărbatul bănuit de săvârșirea infracțiunilor de lovirea sau alte violențe, violare de domiciliu și șantaj a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând  a fi prezentați unității de parchet cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.