Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

DGASPC Prahova angajează 11 asistenţi personali profesionişti. Află ce venituri băneşti poţi avea!

3 martie 2023
Share:
DGASPC Prahova recrutează asistenţi personali profesionişti pentru persoane cu dizabilităţi

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova continuă campania de recrutare de asistenți personali profesioniști în scopul ocupării celor 11 posturi libere în cadrul proiectului „TreI: Interacțiune, Integrare, Independență! – proiect B”, cofinanțat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN, prin Programul Operaţional Capital Uman (POCU) 2014-2020.

Asistentul personal profesionist este persoana fizică atestată, care asigură prin activitatea pe care o desfăşoară la domiciliul său, îngrijirea şi protecţia adultului cu handicap grav sau accentuat pe baza nevoilor individuale ale acestuia, în condiţiile Legii nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Certificatul de calificare ca asistent personal profesionist poate fi obținut urmând gratuit cursurile organizate de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova.

Salariul de bază al asistentului personal profesionist a crescut începând cu luna ianuarie 2023 şi variază între minim 3000 lei brut și maxim 3160 lei brut, în funcție de vechime; la acesta se adaugă sporuri de 15% (minim 450 lei brut și maxim 474 lei brut), de 25% (minim 750 lei brut și maxim 790 lei brut) sau 35% (1050 lei brut și maxim 1106 lei brut) calculate la salariul de bază, care pot fi cumulate conform legii. De asemenea, asistentul personal profesionist beneficiază şi de indemnizația de hrană, în valoare de 347 lei/lună.

Informații suplimentare cu privire la drepturile de care beneficiază asistentul personal profesionist, pot fi solicitate la sediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova, din Ploiești, Șoseaua Vestului, nr. 14-16, în cadrul Serviciului Resurse Umane sau apelând numărul de telefon 0244/586.100, interior 248, ori prin transmiterea unui e-mail către resurseumanedgaspc@yahoo.com.