Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Controale în traficul prahovean: Dosare penale pentru şoferi fără permis, băuţi sau drogaţi

19 iulie 2021
Share:
45 de sancțiuni în doar trei ore de control în trafic, în zona Câmpina

Duminică, 18 iulie, poliţiştii rutierişti din Prahova au intervenit ca de obicei pe drumurile din judeţ şi tot ca de obicei au descoperit multe fapte contravenţionale, unele chiar grave pentru care s-au întocmit dosare penale.  

 

În jurul orei 7.35, polițișții din cadrul Secției rurale Câmpina, în timp ce se aflau în satul Brebu Megieșesc, au oprit pentru control, un autoturism, care circula din direcţia centru Brebu către sat Lunca Mare. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că bărbatul figura cu dreptul de a conduce „ANULAT” din data de 17 februarie 2020. Mai mult, şoferul mirosea a băutură şi când a fost testat cu etilotestul s-a constatat că avea o valoarea de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind transportat la o unitate medicală pentru prelevare de probe biologice de sânge.

 

Bărbatului i s-a întocmit dosar penal, pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere i-a fost anulat și  conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

 

 

La ora 8.00, polițiștii Biroului Rutier Ploiești, în timp ce desfășurau activități de supraveghere și control al traficului rutier pe strada Mărășești, au oprit un autoturism, care circula din direcția Centru. Permisul de conducere prezentat de către conducătorul auto nu îi acorda dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice din România, iar în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că acesta nu figura cu permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză a fost întocmit dosar pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

 

 

În același timp, polițiștii Serviciului Rutier, în timp ce se aflau în exercitarea sarcinilor de serviciu, în localitatea Albești Paleologu, au oprit un autoturism, care se deplasa din direcția Buzău către Ploiești. La testarea de alcool, acesta avea 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind transportat la o unitate medicală pentru prelevare de probe biologice de sânge. Polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracţiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

 

 

Pe timpul serii, în jurul orei 19:00, tot polițiștii Serviciului Rutier, în timp ce desfășurau activități de control și supraveghere al traficului rutier pe DN1, pe raza localității Boldești Scăeni, au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 26 de ani, domiciliat în municipiul Ploiești. Având în vedere faptul că bărbatul avea un comportament suspect, a fost testat cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind unul pozitiv, indicând prezența unor substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană aflată sub influența substanțelor cu efect psihoactiv.

 

3 ore mai tarziu, ora 21.30, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Ploiești, în timp ce efectuau serviciul de supraveghere și control al traficului pe strada Căliman din municipiu, au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat. S-a procedat la testarea acestuia cu aparatul DrugTest, iar în urma testării a fost obținut un rezultat pozitiv, indicând prezența unor substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive. Având în vedere rezultatul testării, bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice. Și în această cauză, polițiștii efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană aflată sub influența substanțelor cu efect psihoactiv.

 

 

info IJP Prahova

foto arhiva