Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Cinci ploieşteni suspectaţi de cămătărie şi şantaj au fost reţinuţi. Vezi câţi bani au fost găsiţi la ei acasă!

12 februarie 2020
Share:
Cinci ploieşteni suspectaţi de cămătărie şi şantaj au fost reţinuţi. Vezi câţi bani au fost găsiţi la ei acasă!

Cinci persoane au fost reţinute astăzi, după ce poliţiştii prahoveni au făcut percheziţii la domiciliile din Ploieşti ale unor persoane suspectate de cămătărie şi şantaj. De la locațiile vizate polițiștii au ridicat 130.000 de euro si 2000 de lire, precum și o serie de documente și înscrisuri, susceptibile a proveni din activitatea infracțională.

Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada 2019-prezent, persoanele bănuite ar fi împrumutat diverse sume de bani unor persoane din județ, iar pentru recuperarea lor ar fi solicitat dobândă. Totodată, persoanele în cauză ar fi săvârșit asupra persoanelor împrumutate fapte de șantaj.

https://youtu.be/P537qE1Cd-4

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională se ridică la 150.000 euro.

În activități sunt angrenați și polițiști din cadrul Serviciului Criminalistic Prahova, precum și jandarmi de la Gruparea Mobilă “Matei Basarab” Ploiești.

Acțiunea a beneficiat de suportul operațional al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Faţă de cei cinci suspecţi a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de mâine să fie prezentați instanței de judecată, cu propuneri legale.