Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Ce spectacole oferă Teatrul "Toma Caragiu" din Ploieşti, săptămâna aceasta

6 februarie 2024
Share:
380437973-643391271314022-5207192661522266757-n-jpg-1695286348.jpg

La Teatrul „Toma Caragiu” din Ploiesti urmează o săptămână în care sunt programate spectacole care se adresează unor categorii diverse de public și care prezintă situații de viață abordate cu umor sau într-o manieră care îndeamnă la reflecție. Copiii sunt așteptați să se întâlnească cu una dintre cele mai cunoscute și îndrăgite povești din literatura universală, care a încântat copilăria a generații de spectatori.

LAPTE – miercuri, 7 februarie, și joi, 8 februarie, ora 18:30, sala Teatrului „Toma Caragiu”

„Lapte” este o lecție despre umanitate, o poveste despre iubire, idealuri, căutări, pierderi, acceptare, regăsire și înțelegere. Un spectacol despre noi toți, despre experiențele prin care trecem în viață, atât relațiile romantice, cât și cele sociale, reliefate prin prezentarea destinelor a trei cupluri, din trei generații diferite, care se întrepătrund în mod subtil, creând o imagine complexă a legăturilor dintre oameni, povești care au un numitor comun: nevoia de a iubi și de a fi iubit.

CEI DOI TINERI DIN VERONA – vineri, 9 februarie, ora 18.30, sala Teatrului de Animație Imaginario

Spectacolul propune o adaptare contemporană a celebrei piese scrise de William Shakespeare, avându-i drept protagoniști pe tinerii din ziua de azi. Este o incursiune în universul delicat al adolescenței, aflat la granița dintre lumea copilăriei și responsabilitățile vieții adulte. Prin intermediul unei perspective inovatoare, spectacolul surprinde tranziția acestor tineri într-un mod autentic, plasându-i în cadrul familiar al locul lor de joacă preferat, acolo unde timpul pare să se oprească pentru o clipă.

GÂLCEVILE DIN CHIOGGIA – sâmbătă, 10 februarie, ora 18:30, sala Teatrului „Toma Caragiu”        

Regizorul Vlad Trifaș arată faptul că e de ajuns o minte creatoare tânără și dornică de căutări în traista magică a artelor pentru a le refolosi și îmbunătăți.(…) Spectacolul este un pachet complet, dar cel mai important nod este umorul. Se râde din prima secundă, până în ultima secundă, când se face heblu în sala de spectacol. (…) se râde cu adevărat, sincer. Și cred că în ziua de azi e greu să mai găsești umor de calitatea pe scenă. (Diana Parlapea, Ziarul Metropolis)

TOXIC – duminică, 11 februarie, ora 18:30, sala Teatrului „Toma Caragiu”

Un portret al relațiilor moderne, dar și o analiză a diverselor măști pe care le purtăm, inclusiv în cele mai intime aspecte ale vieților noastre. Cuvintele, zâmbetele, hainele și alte accesorii devin acele fațete sub care ascundem adevărul despre noi înșine, conform așteptărilor impuse de societate, rareori îndrăznind să ieșim din aceste tipare și să ne manifestăm autenticitatea.

CENUSAREASA – duminică, 11 februarie, orele 10:30 și 12:00, sala Teatrului de Animație Imaginario

Adaptare a unui basm îndrăgit de copiii de toate vârstele, „Cenușăreasa” spune povestea unei tinere cu suflet nobil, recunoscută pentru generozitatea inimii și pentru iubirea față de tot ceea ce o înconjoară, care se confruntă cu nedreptățile provocate de mama și surorile ei vitrege. Împiedicată de acestea să participe la balul regal, unde Prințul își găsească mireasa, Cenușăreasa primește un ajutor neașteptat din partea nașei sale, Zâna cea Bună.

Biletele sunt disponibile la Agenția de Bilete a Teatrului „Toma Caragiu” Ploiești, telefon 0244.522.774 sau online, accesând secțiunea Program spectacole de pe site-ul www.teatruploiesti.ro.