Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Ce puteţi face în acest weekend în Prahova şi împrejurimi: spectacole folclorice, teatru, târg de Crăciun, petreceri retro!

16 noiembrie 2023
Share:
402032242-735301745294526-7512378587160731792-n-jpg-1700162491.jpg

Sfârşitul de săptămână 17-19 noiembrie îi aşteaptă pe prahoveni cu multe evenimente culturale, recreative şi distractive pe toate gusturile. Vor fi evenimente atât în Prahova, cât şi în Bucureşti. 

Teatrul "Toma Caragiu" îşi aşteaptă spectatorii mici şi mari cu spectacole deosebite. Vineri, 17 noiembrie, de la ora 18.30 în  sala Teatrului „Toma Caragiu”  se va juca piesa "LINIȘTE! SE REPETĂ!". Sâmbătă, 18 noiembrie, ora 18.30, în sala Teatrului „Toma Caragiu” va fi spectacolul "LA VITA È BELLA" pus în scenă de Teatrul de Revistă. "DESCURCĂ LUME" se va juca duminică, 19 noiembrie, ora 18.30, în sala Teatrului „Toma Caragiu”, iar pentru cei mici, duminică între orele 10.30 și 12.00, în sala Teatrului de Animație Imaginario va veni CENUȘĂREASA. Mai multe detalii despre piese aici. 

Vineri şi sâmbătă, de la ora 20.00, la Eden Dream Garden este petrecerea pe ritmuri retro pe care mulţi ploieşteni nu o ratează niciun weekend. 

Vineri, de la ora 18.00, la Filarmonica "Paul Constantinescu" va fi concert folcloric extraordinar susţinut de Orchestra Folclorică “Flacăra Prahovei”
Dirijor: Marian Dovîncă; Soliști: Gelu Voicu, Traian Frîncu, Gigi Stoica, Adriana Deaconu, Violeta Barac; Ansamblul Folcloric “Flacăra Prahovei”; Coregraf: Marian Marinică; Invitați: Andrada Brânzea, Constantin Tabac, Diana Vulpe, Antonia Cernat, Adela Dumitrache și elevii clasei de Canto, Muzică Tradițional Românească de la Colegiul de Artă “Carmen Sylva” Ploiești, Grupul Folcloric “Ciobănașu’ de la munte”.

Sâmbătă, între orele 17.30-19.30, sunteţi invitaţi la un spectacol de folclor. ASOCIAŢIA FOLCLORICĂ “BRÂU MUNTENESC” organizează prima ediţie a spectacolului "Hai la Brâu!" Acesta se va ţine în sala Europa a Palatului Administrativ, iar intrarea este liberă. Mai multe detalii găsiţi aici. 

Sâmbătă, de la ora 18.30 la 20.30 în Castelul Cantacuzino de la Buşteni va fi un concert baroc. Celebrul Duo Stoica se întoarce la castel, de data aceasta, în cadrul turneului Baroque Tour Opus 2. Va fi însoțit pe scena sălii de bal a castelului de către Orchestra Kamerata Stradivarius, în formatul său olandez.
Vom fi delectați de acordurile sublime ale viorii Stradivarius ex-Ernst, mânuită cu măiestrie de celebrul violonist, Răzvan Stoica, acompaniate de sunetul delicat al pianului, la care ne va cânta cu virtuozitatea sa binecunoscută Andreea Stoica. 

În Bucureşti sunt multe evenimente interesante. 

Muzeul Municipiului București vă invită la vernisajul expoziției „Între România și Franța. Un parcurs plastic remarcabil”, vineri, 17 noiembrie, ora 18.00, la Palatul Suțu (Bd Ion C. Brătianu, nr 2). Expoziția anuală a Pinacotecii Muzeului Municipiului București are o importanță aparte pentru că se înscrie în contextul mai general de celebrare a 30 de ani de francofonie în România. Mijlocul secolului al XIX-lea marchează momentul în care din ce în ce mai mulți pictori români vor pleca să studieze arta la München sau la Paris, contactul artiștilor români cu marea artă europeană devenind tot mai intens. Mai multe aici. 

În perioada 17-19 noiembrie la Cinemateca Română se desfăşoară Zilele Filmului Japonez, eveniment organizat de Ambasada Japoniei la Bucureşti. 17 noiembrie 2023 (vineri) de la ora 19:00 puteţi vedea pelicula „AI Collapse”. Pe 18 noiembrie 2023 (sâmbătă) de la 16:30 este „Maeda Corporation Fantasy Marketing Department”, iar de la ora 19.00 puteţi vedea  „Step”. Pe 19 noiembrie 2023 (duminică)  de la ora 19:00 veţi vedea „Children of the Sea”. 
Intrarea se face pe bază de bilet. Filmele sunt subtitrate în limbile engleză și română.

Pentru copii, dar nu numai pentru ei, la Opera Comică pentru Copii se deschide primul Târg de Crăciun din Capitală. Evenimentul denumit Povestea de Crăciun are loc în perioada 17 noiembrie - 30 decembrie 2023, după următorul program:

- orele 16:00-21:00: vinerea și în perioada 18-21 decembrie

- orele 10:00-21:00: sâmbăta, duminica și în zilele de 30 noiembrie, 1, 26, 27, 28, 29 decembrie

- închis: pe 24 și 25 decembrie

Atracţiile sunt multe şi vor bucura şi adulţii: derdeluş, patinoar, liftul magic către moş Crăciun, fabrica de turtă dulce, atelierele spiriduşilor, tiroliana renilor  sunt doar câteva dintre surprizele cu care sunteţi aşteptaţi. 

Pentru iubitorii muzicii rock, vineri, 17 noiembrie, la Arenele Romane va fi organizat Power Metal Day, eveniment în care puteţi să ascultaţi trupele: Dark Sky, Kempes, Anton, Taylor, Antebelum, MXM şi Palm Band. Mai multe detalii aici. 

Tot vineri, la Sala Palatului este concertul Viţa de Vie 360. Vița de Vie 360 este concertul care pune pentru prima oară pe o scenă toate aceste 4 personalități, oferind publicului o viziune completă, 360, asupra trupei și muzicii acesteia. Detalii aici. 

Sâmbătă, de la ora 20.00, la Teatrul Godot, puteţi vedea Amaro DEl Gypsy Soul, un concert deosebit susţinut de cinci artişti sârbi care vă vor duce într-o frumoasă călătorie în universul muzicii de dragoste ţigăneşti. 

Sâmbătă, de la ora 20.00, în Restaurantul Elisabeta de pe Bulevardul Elisabeta din Bucureşti, lăsaţi-vă încântaţi de muzica din Bucureştiul de altădată într-un restaurant construit la 1912. Jezbel şi Puiu Pascu vor parcurge repertoriul de aur al Mariei Tănase şi al franţuzoaicei Edith Piaf, bucurându-vă cu chansonete, romanţe din perioada interbelică, fado, tango, jazz etc. 

Tot sâmbtă, de la ora 21.00, în One Club, nostalgicii se pot bucura de muzica anilor 90. Vor urca pe scenă Daisy Dee - Technotronic cu Pump Up The Jam, Milli Vanilli, NANA, Real McCoy, L.A, Culture Beat etc ! Bilete aici

Duminică de la ora 19.00, pe scena Teatrului de Revistă "Constantin Tănase" se va juca spectacolul "A fost odată în Bucureşti". "Într-o revărsare de muzică și povești din vremuri de odinioară, spectacolul ”A fost odată în București…„ vă va purta direct pe Calea Victoriei, la Sala Savoy a Teatrului de Revistă ”Constantin Tănase” printre florărese, flașnetari, vânzători de ziare, pentru ca apoi, pe înserat, să vă opriți într-o vizită la Cărăbuș, unde dansul și muzica devin veritabile elixire ale vieții".

foto ilustrativa: facbook Opera Comică pentru Copii