Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Ce piese vom vedea, săptămâna aceasta, la Teatrul "Toma Caragiu" din Ploieşti

10 iunie 2024
Share:
311697690-559214826204859-8162324286972092882-n-jpg-1696324126.jpg

Teatrul „Toma Caragiu” vă invită să descoperiți frumusețea și complexitatea artei teatrale, într-o săptămână pe parcursul căreia vă veți întâlni cu o diversitate de genuri și abordări artistice, de la comedii care vă vor stârni hohote de râs, la o montare ce prezintă, cu delicatețe și profunzime, un subiect sensibil al zilelor noastre sau, pentru cei mici, un spectacol non-verbal plasat în lumea imaginației, o poveste spusă prin gesturi, muzică și imagine.

MORI ODATĂ! – joi, 13 iunie, ora 18.30, sala Teatrului „Toma Caragiu”

Felicitări regizoarei Teodora Petre pentru acest dar oferit Teatrului din Ploiești! (…) Felicitări echipei de actori pentru perfomanța de a juca teatru în teatru, de a glisa între lumi ficționale cu lejeritatea pe care o dau doar munca și talentul. (Alina Maer, scenesicuvinte.ro)

O comedie care combină elemente de mister și farsă, „Mori odată!" vă va purta în culisele teatrului, alături de un grup pestriț de oameni de teatru care se pregătește de premiera unui spectacol cu intrigă polițistă. Pe măsură ce repetițiile avansează, granițele dintre ficțiune și realitate se estompează, iar actorii se trezesc implicați într-un mister real, cu situații care le pun viața în pericol. Aceștia trebuie să se implice în rezolvarea enigmei și să descopere cine este vinovatul, pentru a-și salva propria viață și pentru a încheia reprezentația.

BIRLIC – vineri, 14 iunie, ora 18.30, sala Teatrului „Toma Caragiu”

Cel mai recent spectacol al secției Teatrul de Revistă Majestic, comedia „Birlic”,  vă oferă posibilitatea de a pătrunde în atmosfera vibrantă a Bucureștiului interbelic, unde veți descoperi multiplele fațete ale societății din acea perioadă, alături de un functionar modest originar din Fălticeni, care este trimis în capitală de superiorul său pentru a încerca să remedieze situația unei societăți aflate într-o criză financiara. Acesta se confruntă cu o serie de situații comice și absurde, oferind o perspectivă satirică asupra realităților vremii. Această reprezenție este Sold Out.

FIUL – sâmbătă, 15 iunie, și duminică, 16 iunie, ora 18.30, sala Teatrului „Toma Caragiu”

„Fiul” vă invită într-o călătorie emoționantă prin complexitatea relațiilor umane. Spectacolul pune sub lupă influența unor diverse evenimente din viață asupra dinamicii familiale, abordând teme universale precum iubirea, pierderea, comunicarea și identitatea, văzute prin prisma lui Nicolas, un adolescent care se confruntă cu multiple provocări sufletești după divorțul părinților, dar și prin filtrul sufletesc al tatălui, care încercă să îi redea fiului său echilibrul emoțional. Spectacolul este recomandat copiilor cu vârsta peste 14 ani. Aceste reprezentații sunt Sold Out.

CUIBUL DE CLOVNI – duminică, 16 iunie, ora 11.00, sala Teatrului de Animație Imaginario

„Cuibul de clovni” se remarcă prin viziunea sa inovatoare și abordarea creativă, oferind o experiență unică pentru copii. Spectacolul utilizează o serie de elemente moderne, de la muzică și coregrafie, la scenografie și costume, pentru a crea o atmosferă magică și captivantă. Protagoniștii spectacolului sunt șase clovni plini de energie și mereu puși pe șotii, fiecare cu personalitatea sa distinctă. Prin intermediul interacțiunilor dintre cei șase clovni, copiii vor descoperi importanța prieteniei, compasiunii, respectului și acceptării.

Biletele se găsesc la Agenția de Bilete a Teatrului „Toma Caragiu” Ploiești, telefon 0244.522.774 sau online, accesând secțiunea Program spectacole de pe site-ul www.teatruploiesti.ro.