marți , 15 iunie 2021
Acasă / Evenimente / Razie de proporții în Prahova: 555 de sancțiuni în doar 4 ore!

Razie de proporții în Prahova: 555 de sancțiuni în doar 4 ore!

A curs cu sanctiuni ieri, după-amiază, in județul Prahova unde politistii au făcut razii in mai multe comune. Astfel, în intervalul orar 17:00-21:00, oamenii legii au mers în teren pentru “prevenirea infracțiunilor stradale, a accidentelor de circulație,  respectarea normelor de conviețuire socială, a legislației în domeniul economic precum și prevenirea criminalității în toate formele ei”.

La acțiune au fost angrenate aproximativ 400 de forțe de ordine, respectiv polițiști și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi ,,Matei Basarab” Ploiești.

Astfel, în cadrul activităților desfășurate, au fost legitimate 2.459 de persoane și au fost controlate 1.728 de autovehicule.

Cu ocazia acțiunii, au fost verificate totodată şi 156 de societăți comerciale.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 555 de sancțiuni contravenționale, atât pentru abateri la regimul rutier și de la normele de conviețuire socială cât și pentru încălcarea normelor de prevenire a răspândirii virusului Sars-Cov-2.

Valoarea sancțiunilor depășește 332.550 de lei, iar ca măsuri complementare au fost reținute 11 permise de conducere, dintre care 7 pentru consum de alcool, 26 de certificate de înmatriculare, fiind retrase și 10 seturi plăcuțe cu numere.

Exemple semnificative:
– Pe raza comunei Sângeru, polițiştii au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat. La testarea cu aparatul etilotest, acesta a indicat valoarea de 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză s-a întocmit dosar penal privind săvârşirea infracțiunii de conducere sub influența băuturilor alcoolice.

-Pe DJ 101F, pe raza comunei Valea Călugărească şi în comuna Iordăcheanu au fost oprite pentru control două autoturisme conduse de doi bărbați, care la verificarea în bazele de date s-a constatat că figurau cu permisul de conducere reținut, respectiv fără a poseda permis de coducere. În ambele cazuri, cercetările continuă, sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducere fără permis.

-Pe raza comunei Teişani, un alt autoturism a fost oprit pentru control, iar la testarea cu aparatul etilotest a comducătorului auto rezultatul a fost de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat. Şi în această cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracțiunii de conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Info și foto IJP Prahova

Magic 5 Atelier de Web Design si website

Verifică şi

Un bărbat beat a fost lovit de o mașină la Mizil

Accident rutier în Mizil. Un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 33 de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *