marți , 15 iunie 2021
Acasă / Social / Ploieşteni cu care ne mândrim: Patru elevi sunt medaliaţii noştri la Olimpiada de Chimie

Ploieşteni cu care ne mândrim: Patru elevi sunt medaliaţii noştri la Olimpiada de Chimie

Campania Primăriei Ploieşti-Ploieşteni cu care ne mândrim continuă astăzi cu patru elevi din Colegiile Naţionale I.l. Caragiale şi Mihai Viteazul, care s-au remarcat prin rezultatele lor deosebite la Olimpiada de chimie, faza naţională. Astfel, CONSTANTIN MARIA-ANTONIA, TRANDAFIR ALEXANDRA GEORGIANA, VICTORIA ALEXANDRU MIHAI, STURZU ȘTEFAN TEODOR sunt elevii ploieșteni medaliați la faza națională a OLIMPIADEI DE CHIMIE, din luna aprilie. 
“În ciuda condițiilor restrictive impuse de pandemia cu virusul SARS COV2, cei patru elevi ploieșteni au înnobilat cu rezultatele obținute palmaresul bogat cu care Ploieștiul se mândrește: două medalii de argint și două medalii de bronz, obținute la Olimpiada Națională de Chimie. Sfidând, parcă, binecunoscuta dar motivanta rivalitate dintre cele două colegii naționale de top ploieștene – Mihai Viteazul și I.L.Caragiale, elevii CONSTANTINESCU MARIA-ANTONIA, cls a IX-a, VICTORIA ALEXANDRU MIHAI, cls. a X-a și STURZU ȘTEFAN TEODOR, cls. a VIII-a, pregătiți, la C.N.Mihai Viteazul, de doamnele profesoare Mihaela Morcovescu și Maria Marin și-au unit forțele și, împreună cu TRANDAFIR ALEXANDRA GEORGIANA, cls. a X-a, îndrumată de doamnă profesoară Mioara Doboș, la C.N.I.L.Caragiale, au reușit să se situeze pe poziții fruntașe în clasamentul la nivel național.
Rezultatele de excepție, obținute la faza națională a Olimpiadei de Chimie, nu sunt deloc întâmplătoare, ele venind, parcă, într-un firesc al reușitelor la întrecerile naționale de profil: Concursul Național ”Academician Cristofor Simionescu” – Universitatea Tehnică Iași, Concursul Național ”Chimia – artă între științe” – Universitatea Politehnică București sau Concursul Național de Chimie ”Costin Nenițescu” – Universitatea Politehnică București. Un firesc dat de o pregătire susținută, responsabilă, dar și de o pasiune fără de care aceste performanțe nu ar fi fost posible.
Felicitări medaliaților, felicitări profesorilor care i-au pregătit și promisiunea onorantă a municipalității de a susține, ca și până acum, performanța în educație, la Ploiești”, informează Primăria Ploieşti.
Magic 5 Atelier de Web Design si website

Verifică şi

Video- Eveniment de lansare deosebit la Hipodromul din Ploieşti. Numărul 4 al Lace Magazine by Loredana Chelba

Lace Magazine, revista prahovenilor care au ceva important de spus, a ajuns la numărul 4, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *