sâmbătă , 10 aprilie 2021
Acasă / Economic / Firmele prahovene au raportat în februarie 18 accidente de muncă. ITM cercetează fiecare caz în parte

Firmele prahovene au raportat în februarie 18 accidente de muncă. ITM cercetează fiecare caz în parte

În luna februarie a acestui an, angajatorii din Prahova au raportat către Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova 18 accidente de muncă care se află în cercetare. totodată, ITM Prahova a realizat mai multe controale în domeniul securităţii în muncă, dar şi a relaţiilor de muncă, aplicându-se în total amenzi în valoare totală de 223.500 lei. 

În domeniul relaţiilor de muncă s-au efectuat 224 controale, în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare de 195.000 lei. Totodată, inspectorii de muncă au depistat 9 persoane care prestau muncă nedeclarată şi au sancţionat angajatorii cu amenzi în valoare totală de 180.000 lei.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate 114 de controale şi s-au aplicat amenzi în valoare de 28.000 de lei. Inspectorii de muncă au dispus oprirea a două echipamente de muncă pentru că exista pericol de accidentare.

͙„Încălzirea vremii  va  avea  ca  rezultat  o  creștere  considerabilă  a  activităților  de  lucru desfășurate  în  aer  liber,  în  special  în  domeniul  construcțiilor  și  cel  agricol.  Și  în  acest sezon, vom  concentra  activitatea  de  control  operativ  pe  informarea  lucrătorilor  și  a angajatorilor cu privire la riscurile la care se expun și la obligațiile legale pe care le au, dar vom insista și asupra răspunderii contravenționale pentru utilizarea forței de muncă fără forme legale ori subdeclararea nivelului real de salarizare. Atenționăm angajatorii care desfășoară activități în domeniile menționate să se asigure de deplina  legalitate  a  activităților  pe  care  le  desfășoară,  prin  întocmirea  și  înregistrarea contractelor individuale de muncă sau a zilierilor în aplicația electronică, prin respectarea   normelor   de   securitate  și  sănătate  în  muncă  și  instruirea corespunzătoare a personalului.”- Dantes Nicolae BRATU,  inspector general de stat.

Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova va continua acţiunile de îndrumare şi consiliere în domeniul de competenţă, astfel încât toţi cei interesaţi să cunoască măsurile ce trebuie luate pentru gestionarea și limitarea răspândirii COVID-19 în vederea asigurării desfăşurării activităţilor în condiţii de siguranţă pentru toate părțile implicate în raporturile de muncă. Atragem atenţia tuturor că respectarea, în  continuare, a măsurilor de prevenire și protecție împotriva răspândirii COVID-19 sunt obligatorii și extrem de importante atât pentru protejarea propriei sănătăți cât și a celorlalți.

informaţii ITM Prahova

 

Verifică şi

Program de internship pentru şase studenţi de la UPG Ploieşti în fabrica Adient Trim

Fabrica Premium ADIENT TRIM Ploiești continuă seria proiectelor prin care tinerii din județul Prahova își …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *