joi , 4 martie 2021
Acasă / Social / Scrisoarea cititorului: “Faceţi ceva cu munţii de gunoaie din faţa staţiei de sortare de la Bărăitaru!”

Scrisoarea cititorului: “Faceţi ceva cu munţii de gunoaie din faţa staţiei de sortare de la Bărăitaru!”

Un prahovean atrage atenţia asupra modului în care sunt depozitate deşeurile la Stația de Transfer din Drăgăneşti, sat Bărăitaru. Acesta ne-a transmis câteva fotografii ale unor maşini ale operatorului Rosal care duc gunoiul în această staţie, precum şi munţii de gunoaie depozitate direct pe sol, în faţa staţiei. Şi asta după ce în martie 2020, mai multe echipe de jurnalişti precum şi autorităţile de mediu au mers la Drăgăneşti să “dezgroape” gunoiul îngropat pe câmpul din apropierea staţiei de sortare. 

“De fapt au schimbat doar locul, dar gunoiul e depozitat tot ilegal, direct pe sol, fără protecție fata de mediu. din câte ştiu eu, deșeurile colectate de Rosal trebuie transportate la stația de tratare Mecanico Biologica de la Moara Noua, Statie construită pe Fonduri Europene. Aceste deșeuri ar trebui tratate in acea Statie, iar partea valorificabila ar trebui transportată la fabricile de ciment, dar eu am aflat că fabrica de ciment a sistat preluările de deșeuri, din cauză de neplată. Aceste deșeuri in prezent sunt transportate la rampa de gunoi de la Valeni de Munte, care nu ar trebui sa primească deseu netratat, însă fiind rampa CJ-ului, fac ce vor. După cum se poate observa lichidul care s-a scurs din deseu exista pe sol, fapt ce contravine legislației in domeniul mediului. Se pare că nimeni nu poate face nimic pentru rezolvarea acestei situaţii. Unii localnici au făcut sesizări la autorităţile de mediu, pentru că mirosul nu mai poate fi suportat. Zilnic, maşinile aduc aici gunoi. Vă ataşez pozele făcute de mine şi sper ca cei în drept să se sesizeze”, a povestit cititorul nostru, sub protecţia anonimatului.

Pe această cale solicităm autorităţilor care pot lua măsuri în această speţă, respectiv Garda de Mediu Prahova, Consiliul Judeţean Prahova, Instituţia Prefectului- judeţul Prahova, ADI Deşeuri, Primăria Drăgăneşti, dar şi Rosal, să facă controale în această staţie de sortare pentru a verifica modul în care este depozitat gunoiul care ajunge aici.

Verifică şi

Evenimente de început de primăvară în muzeele prahovene

Consiliul Judeţean Prahova şi Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova prin secţiile sale muzeale …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *