duminică , 7 martie 2021
Acasă / Social / Ploieşteni cu care ne mândrim: Denisa Stoian, campioană naţională şi internaţională la gimnastică ritmică

Ploieşteni cu care ne mândrim: Denisa Stoian, campioană naţională şi internaţională la gimnastică ritmică

Campania Ploieşteni cu care ne mândrim nu putea să nu o includă şi pe ALEXANDRA DENISA STOIAN, multiplu campioană naţioanlă şi internaţională la gimastică ritmică. 
“Un talent înnăscut care, dintr-o aparentă fragilitate, a dezvăluit, delicat, o grație de zeiță.
Panglica, mingea sau cercul prind viață odată cu mișcările de-a dreptul magice, astfel încât nu mai știi dacă acea apariție, plină de grație, pe care o vezi rostogolindu-se sau plutind, este sau nu reală.
Minutele de încântare oferite sfidând, parcă, legile fizicii, ascund o muncă titanică și o voință de fier, ambele dublate de dorința uriașă de a fi, mereu, cea dintâi.
Ea este Denisa Stoian ploieșteanca născută la data de 14 martie 2003, și legitimată la Clubul Sportiv Municipal Ploiești, secția de gimnastică ritmică. Din anul 2013 este componentă a Lotului Național.
A început gimnastica ritmică la 1 februarie 2008, cand încă nu împlinise cinci ani și, după mii de ore de antrenament și un parcurs caracterizat de voință și seriozitate, multipla medaliată națională și internațională a reprezentat România atât la doua ediții ale Campionatelor Europene de Junioare: Holon – Israel, în 2016 și Guadalajara – Spania, în 2018, cât și la Gimnaziada din același an, 2018, de la Marakesch – Maroc.
Vârful de formă îl atinge prin calificarea României la Jocurile Olimpice de Tineret, de la Buenos Aires – Argentina, reușită obținută în turneul de calificare de la Moscova unde a și câștigat medalia de argint în concursul pe echipe.
O performanță remarcabilă, atinsă grație pregătirii, la Clubul Municipal Ploiești, sub îndrumarea inimoasei și talentatei antrenoare Simona Puiu, sfidând, parcă, condițiile de pregătire, știut fiind faptul că, din păcate, în România, gimnastica ritmică nu deține o sală proprie în care să centralizeze pregătirea componentelor lotului național.
Recunoașterea valorii sale nu a întârziat să apară, astfel încât Federația Română de Gimnastică Ritmică a nominalizat-o ca fiind una dintre cele mai bune gimnaste ale anului, în perioada 2014-2018, iar Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Prahova a inclus-o în clasamentul celor mai buni sportivi ai județului în anul 2018.
Timp de trei ani, în perioada de juniorat, a fost bursiera Fundației Olimpice Române.
Denisa a obținut, în competițiile oficiale naționale și internaionale, nenumarate medalii, reprezentând cu onoare România pe patru din cele șapte continente ale lumii, gimnastica ritmică devenind, prin ea, un vrednic ambasador al municipiului Ploiești.
În prezent, își continuă pregătirea la club, ca senioară, anul trecul obținând două medalii de bronz – la cerc, în Campionatele Naționale și la Individual Compus, în Cupa României.
Anul acesta va susține examenul maturității, bacalaureatul, după care își dorește să devină antrenoare în orașul care a consacrat-o”

Verifică şi

Evenimente de început de primăvară în muzeele prahovene

Consiliul Judeţean Prahova şi Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova prin secţiile sale muzeale …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *