marți , 26 ianuarie 2021
Acasă / Social / Ploieşteni cu care ne mândrim: Titi Tudor, antrenorul de campioni la box

Ploieşteni cu care ne mândrim: Titi Tudor, antrenorul de campioni la box

În cadrul Campaniei “Ploieşteni cu care ne mândrim”, Primăria Ploieşti prezintă astăzi, activitatea antrenorului emerit de box, Titi Tudor, cel care l-a format pe campionul mondial, Leonard Doroftei şi pe mulţi alţi sportivi poate nu la fel de celebri dar cu rezultate impresionante.  
“Unul dintre antrenorii de renume ai Clubului Sportiv Municipal Ploieşti, maestrul emerit Titi Tudor, este una dintre figurile emblematice ale Ploieștiului, în domeniul sportului.
Numele lui este, adesea, asociat cu cel al lui Leonard Doroftei, celebrul boxer care a făcut ca imnul României să fie auzit în mari competiții internaționale, atunci când a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. De curând, Livia Botică, antrenată de același Titi Tudor, a devenit campioană europeană la box la categoria +80 kg.
Peste 45 de ani de activitate desfășurată între corzile ringului de box, un număr impresionant de victorii al celor pe care i-a antrenat, dar și o binemeritată recunoaștere, din partea municipalității ploieștene, prin conferirea titlului de Cetățean de Onoare, pentru dăruirea și talentul manifestate de-a lungul unei frumoase cariere sportive”
Descrierea făcută pe pagina de facebook a primăriei este săracă în informaţii pentru că Titi Tudor este mai mult decât un mare antrenor. Este un om cu suflet mare ce a înţeles că performanţa nu se face pe burta goală şi cum copiii care vin să înveţe box provin de cele mai multe ori din familii cu venituri mici, nea Titi a strâns în jurul său mai mulţi oameni care susţin mesele calde pe care sportivii le mânâncă la sală. Coordonator al lotului naţional de cadeţi şi juniori ai României, Titi Tudor s-a comportat de-a lungul întregii sale cariere de antrenor ca un tată pentru elevii săi şi nu de puţine ori a mers chiar la şcolile unde aceştia învăţau pentru a se interesa de situaţia şcolară a copiilor.

Verifică şi

Ploieșteni cu care ne mândrim: Vlad Hirlav Maistorovici, violonist, compozitor și dirijor de renume mondial

PLOIEȘTENI CU CARE NE MÂNDRIM Campania Ploieșteni cu care ne mândrim continua cu VLAD HÎRLAV …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *