marți , 9 martie 2021
Acasă / Administratie / Primăria Ploieşti a depus, astăzi, două proiecte cu finanţare de la UE

Primăria Ploieşti a depus, astăzi, două proiecte cu finanţare de la UE

Municipiul Ploieşti a depus, astăzi, spre finanţare, două proiecte pe fonduri europene. Primul priveşte regenerarea urbană în cartierul Râfov, iar cel de-al doilea este scris tocmai pentru primirea de sprijin de specialitatea în pregătirea unor proiecte cu finanţare europeană. 

Astfel, Proiectul “REGENERARE URBANĂ ÎN ZONA MARGINALIZATĂ A MUNICIPIULUI PLOIEȘTI – CARTIER RÂFOV” a fost depus în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020, Axa Prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiții 4.3 – Oferirea de sprijin pentru regenerarea fizică, economică şi socială a comunităţilor defavorizate din regiunile urbane şi rurale, Obiectivul specific 4.3 –  Îmbunătăţirea regenerării fizice, economice şi sociale a comunităţilor marginalizate în municipiile reşedinţă de judeţ din Romania. Obiectivul general al acestuia îl reprezintă îmbunătăţirea regenerării fizice, economice şi sociale a cartierului marginalizat Râfov, situat în municipiul Ploieşti.

Proiectul respectiv a fost iniţiat în perioada fostei administraţii ploieştene. În prezent, prin iniţiativa actualului executiv ploieştean şi cu votul Consiliului Local Ploieşti, exprimat în şedinţa din 26.11.2020, s-a reuşit asigurarea fondurilor necesare pentru susţinerea cotei de finanţare a Municipiului Ploieşti în cadrul acestui proiect.

Tot astăzi, Municipiul Ploieşti, în parteneriat cu ADR Sud Muntenia, a depus cerere de finanțare pentru proiectul Sprijin la nivelul regiunii Sud Muntenia pentru pregătirea de proiecte finanțate din perioada de programare 2021-2027 pe domeniile mobilitate urbană, regenerare urbană, infrastructură şi servicii publice de turism, inclusiv obiectivele de patrimoniu cu potențial turistic şi infrastructura rutieră de interes județean, inclusiv variante ocolitoare şi/sau drumuri de legătura – 5D2”,  Cod SMIS 143370.

Solicitantul finanțării, prin Programul Operațional Asistență Tehnică (POAT) 2014-2020, O.S 1.1, va fi ADR Sud Muntenia, în parteneriat cu unitățile administrativ teritoriale, pentru proiectele destinate mobilității urbane și regenerării urbane, pe baza selecției de fișe de proiecte organizate.

În cadrul proiectului menţionat mai sus, ADR Sud Muntenia a aprobat fişele de proiecte depuse de Municipiul Ploiești pentru următoarele obiective de investiții:

  • Îmbunătățirea condițiilor de accesibilitate prin completarea legăturilor inelare între zonele Sud și Est”;
  • Pietonizare și trafic controlat în zona centrală, inclusiv amenajare piste pentru biciclete pe traseele prioritare din planul de mobilitate, puncte bike-sharing, amenajare zone verzi, zone odihnă, zonă spectacole, zonă comerț pentru evenimente, iluminat ornamental, wifi, inclusiv dotări şi echipamente”.

Proiectul respectiv a fost iniţiat în perioada fostei administraţii ploieştene. În prezent, prin iniţiativa actualului executiv ploieştean şi cu votul Consiliului Local Ploieşti, exprimat în şedinţa din 26.11.2020, s-a reuşit asigurarea fondurilor necesare pentru susţinerea cotei de finanţare a Municipiului Ploieşti în cadrul acestui proiect.

Verifică şi

Parapet de beton de 1.5 km montat pe DN1 la Sinaia

Primăria Sinaia  împreună cu CNAIR a montat azi dispozitive de beton pentru creșterea gradului de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *