marți , 26 ianuarie 2021
Acasă / Administratie / Doi pompieri de la ISU Prahova au intervenit la un accident pentru a da primul ajutor înainte de venirea ambulantei

Doi pompieri de la ISU Prahova au intervenit la un accident pentru a da primul ajutor înainte de venirea ambulantei

Doi pompieri aflati în timpul liber au reușit să salveze victima unui accident rutier, un bărbat de 84 de ani. După ce au anunțat la 112 accidentul, aceștia s-au grăbit să acorde bătrânului primul ajutor, astfel încât acesta era stabilizat când a ajuns ambulanta. Citiți mai jos întreaga poveste, postata pe pagina de Facebook a ISU Prahova.

“Pasiunea pentru nobila meserie de salvator, dar și spiritul civic de care dau dovada pompierii, ori de câte ori au ocazia au facut- o pe plt. adj. Maria Butoi, din cadrul Centrului Operațional Județean, sa se afle in mijlocul unei situații de urgență, chiar dacă nu se afla la serviciu.

Duminica, 13 septembrie, in jurul orei 08.30, colega noastra se deplasa catre unitate pentru a participa la ceremonia festivă ocazionată de Ziua Pompierilor.

Aflându-se în trafic, în zona unui supermarket din localitatea Mizil, a fost martora unui accident rutier in urma caruia un bătrân de 84 de ani a fost rănit grav.

In cel mai scurt timp, Maria a anunțat evenimentul la numărul de urgență 112 si
s-a asigurat că va fi prezent un echipaj SMURD la locul solicitării.

Fără să stea prea mult pe gânduri a evaluat situatia si a cerut ajutorul oamenilor din jur pentru a întoarce victima cu fata in sus. Din pacate, nicio persoană nu a vrut să o ajute, colega noastra bazandu-se tot pe un pompier aflat tot in timpul liber, plt. maj. Jercalau Florin.
Cei doi au facut echipa buna si au ajutat victima pana la sosirea echipajului SMURD din cadrul Detașamentului Mizil. Ulterior, bărbatul a fost stabilizat si transportat la spital cu hipertensiune arteriala si traumatism cranio-cerebral.

Pentru cei doi niciun efort nu a fost prea mare si cu gesturi simple au ridicat faptele de compasiune la rang de meserie de onoare.
Profesionalismul, îndemânarea si compasiunea au salvat viața unui om iar secundele au facut diferenta in lupta pentru viata.

Maria este coordonator SMURD la nivelul județului Prahova de peste 10 ani, iar Florin este pompier si face parte din colectivul Detamentului de Pompieri Mizil.

Dragi colegi, va multumim pentru ca nu ati uitat, in primul rand sa fiti oameni si pe urma sa va ajutati semenii aflați într-o situație de urgență”.

Felicitari, dragi pompieri!

Verifică şi

Proba practică pentru permisul auto care se dadea azi se amana

Din cauza unor probleme tehnice apărute la nivel central, astăzi, 25.01.2021, Direcția Regim Permise de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *