vineri , 7 mai 2021
Acasă / Economic / Explicaţia conducerii Petrotel Lukoil pentru mirosul resimţit de ploieşteni

Explicaţia conducerii Petrotel Lukoil pentru mirosul resimţit de ploieşteni

După ce mai mulţi ploieşteni au semnalat în această dimineaţă mirosuri ciudate, Prefectura Prahova a anunţat prin intermediul unei informări că “În urma mirosului puternic, resimțit miercuri dimineață, 02.09.2020, în Ploiești și zonele învecinate, și a numeroaselor sesizări transmise de către cetățeni și mass-media locale, Instituția Prefectului Prahova a solicitat Gărzii de Mediu să identifice sursa acestui miros, să stabilească, totodată, dacă au fost depășite limitele de poluare și să dispună măsuri în cazul încălcării legislației în vigoare.

După realizarea acestor verificări, Instituția Prefectului Prahova va reveni cu detalii privind cele constatate și măsurile luate de către Garda de Mediu”

Totodată, Rafinăria Petrotel Lukoil a transmis următoarele:

“Va informam ca astazi, 02.09.2020, in cadrul unor lucrari investitionale cu o valoare de aprox. 29 milioane USD si anume: montarea unei Instalatii noi de recuperare sulf s-a inceput trecerea fluxului de gaze de pe vechiul cos pe cel nou. In timpul operatiei, o perioada de aproximativ 30 minute, gazele au fost dirijate spre facla. Datorita conditiilor de dispersie deficitare si cresterii hidrogenului sulfurat pe una din statiile de monitorizare (zona Laguna), s-au impus anumite masuri: Oprirea instalatiilor HPM, Cocsare si Cracare Catalitica.

Conform datelor de pe statiile de monitorizare, valorile inregistrate au revenit la valori normale la aceasta ora.

Finalizarea acestei investitii (2021) va aduce o imbunatatire semnificativa a factorilor de mediu.

Monitorizarea emisiilor se va executa in continuare conform AIM, prin intermediul sistemului national de monitorizare calitate aer, dar si cu ajutorul statiilor proprii: “Laguna” si “Moara Noua”.

RAFINARIA PETROTEL-LUKOIL multumeste cetatenilor mun.Ploiesti pentru intelegere, urmand sa prezinte curand noul obiectiv investitional si beneficiile acestuia pentru mediu”

Verifică şi

Angajaţii firmelor mari şi mici pot fi vaccinaţi anti-covid chiar la serviciu. Află cum!

Dacă au condiţii necesare, angajatorii pot organiza campania de vaccinare la propriul sediu, în parteneriat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *