Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Încă 20 de locuri în spital pentru bolnavii de COVID din Prahova

13 august 2020
Share:
Încă 20 de locuri în spital pentru bolnavii de COVID din Prahova

Autorităţile sanitare au mai reuşit să creeze încă 20 de locuri în spitale pentru tratatea pacienţilor internaţi cu COVID. Astfel, dacă până acum aveam 308 locuri, de astăzi, avem 328, diferenţia regăsindu-se în Spitalul de la Câmpina. Potrivit DSP Prahova, doi medici de la Băicoi au fost detaşati aici, iar de la 1 septembrie va fi detaşat un altul de la Floreşti. Din cele 328 de paturi, astăzi erau ocupate 255. 

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Prahova, de la începutul epidemiei şi până astăzi la nivelul județului Prahova, au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV-2 un număr de 2.896 de persoane, dintre care 529 sunt cazuri active, adică au fost luate în evidenţa DSP în ultimele 14 zile. În ultimele 24 de ore, a mai fost raportat un deces (o persoană de sex feminin -79 de ani, care prezenta comorbidități). Numărul total al deceselor asociate COVID-19, în județul nostru, a ajuns la 112.

Potrivit ultimelor raportări, în spitalele din Prahova, unde sunt tratați bolnavi COVID-19, în secțiile de Terapie Intensivă sunt internați 27 de pacienți, dintre care 16 sunt ventilați.

În prezent, în izolare la domiciliu sunt 329 de prahoveni, iar alți 2.100 se află în carantină, în conformitate cu prevederile Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, potrivit Prefecturii Prahova.

Numărul de teste realizate în județ, de la începutul epidemiei și până în prezent, este de 16.465 (nu sunt incluse în acest număr testele efectuate la cerere de către angajatori și persoanele care fac astfel de verificări pentru a merge în vacanțe în acele țări care solicită un astfel de test), potrivit centralizării DSP Prahova.

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și alte misiuni impuse de contextul actual.

 Au fost efectuate verificări la 1612 persoane dintre cele care au decizii de carantină sau de izolare la domiciliu, emise de către DSP Prahova. Au fost legitimate alte 960 de persoane, 560 auto au fost oprite în trafic în vederea controalelor specifice contextului și 118 societăți comerciale au fost, de asemenea, verificate.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 89 de sancțiuni (trei în baza Legii 61/1991 în context Covid-19, 81 pentru nerespectarea măsurilor de asigurare a rezilienței comunităților, conform Legii 55/2020, cinci pentru fapte de natură economică în context COVID-19).

Valoarea totală a amenzilor a fost de 5100 lei.