marți , 26 ianuarie 2021
Acasă / Administratie / A “nins” cu zeolit şi caolin de la Petrobrazi. Rafinăria se oferă să spele gratuit maşinile din comuna Brazi!

A “nins” cu zeolit şi caolin de la Petrobrazi. Rafinăria se oferă să spele gratuit maşinile din comuna Brazi!

Locuitorii comunei Brazi s-au trezit în această dimineaţă cu maşinile, străzile şi curţile pudrate cu un praf alb. Pulberile au intrat inclusiv în case, acolo unde erau geamurile deschise. la câteva ore după, Primăria Brazi a postat punctul de vedere al Rafinăriei Petrobrazi care recunoaşte că a avut un incident, dar că pulberile sunt inofensive. Mai mult, conducerea rafinăriei este dispusă să spele maşinile locuitorilor. 

“Fenomen straniu la #Brazi: A NINS in luna Iulie.
Mașini albe, strada albă, alunecuș pe asfalt….
Calitate aer BUN” a scris domnul Iuliu Andrei Dan pe pagina de facebook unde a postat mai multe fotografii cu pulberea care s-a aşezat peste tot.

La câteva ore, Primăria Brazi a postat tot pe pagina de facebook un mesaj din partea Rafinăriei Petrobrazi.

“În urma incidentului din această dimineață cu privire la pulberile depuse în anumite zone de pe raza comunei Brazi, domnul Primar Radu Leonas a solicitat informatii de la rafinăria Petrobrazi si a primit următoarea informare:

În această dimineață, în cursul repornirii instalației de cracare catalitică, după revizia generală planificată din ultimele două săptămâni a rafinăriei Petrobrazi, a avut loc un incident tehnic. În urmă incidentului, a fost eliberată în atmosfera o pulbere ce conține majoritar zeolit (aluminosilicat cristalin) și silicat de aluminiu natural (caolin). Pulberea respectivă s-a depus în anumite zone specifice din zona localității Brazi.

Menționăm că pulberea nu este clasificată ca periculoasă. Compania investighează incidentul și depune toate eforturile pentru a remedia situația cât mai curând.
Ne cerem scuze pentru disconfortul creat locuitorilor comunei Brazi.”

Pentru disconfortul creat s-a stabilit că toate mașinile din Brazi care au nevoie de spălare, pot merge în stații OMV Petrom din Ploiești să spele mașina gratuit doar cu buletinul de Brazi. Statiile de spalare sunt:
Petrom 27 Vest Sos. Vestului 3
OMV Ploiesti 1 Bdul Republicii 182
OMV Ploiesti 2 Str. Marasesti colt cu Soseaua Vestului JetWash
Mașinile de la Rafinărie de igienizare/spălare stradală vor veni pentru a curata străzile împreună cu reprezentanții Poliției Locale.

Pe această cale îndemnăm cetățenii comunei Brazi să utilizeze de facilitatea pusă la dispoziție de către Rafinăria Petrobrazi.
Mulțumim pentru înțelegere”, se arată în comunicat.

Imediat au început să curgă comentariile:

“Si de pomi si restul, tot Omv o sa se ocupe de igienizare, gratuit?”, întreabă cineva retoric. “Si in locuinte a intrat praful; pervazuri, perdele, mobila. Incerci sa il ștergi si se ridica ca apoi sa se reaseze. Cu carpa umeda se albeste locul respectiv. Trebuie șters de 2-3 ori cu carpa pt o buna curatare. Nu era suficient stres de la covid, mai trebuia si motivul acesta”,a adăugat altcineva.

“Si dvs ce faceți? Luati de bun ce comunica OMV-ul? De unde aveți garantia ca în pulberea respectivă se găsesc doar substante nontoxice? Va este greu sa solicitati astăzi, cât mai urgent posibil, sa se analizele proba de pulbere intr-un laborator specializat în astfel de analize ? Sau considerați că pentru o spălare gratuita a autoturismelor ar trebui să închidem ochii la astfel de mizerii? Ar fi important sa constientizati ca mai presus de toate, ar trebui să prioritizati problemele ce pot afecta sănătatea cetățenilor. E jenant sa acceptam ca atare astfel de comunicate” sau “La voi problema erau mașinile, dar plamanii oamenilor unde ii indrumati sa i curete?” sunt întrebări care nu au primit răspuns nici din partea primăriei, nici a rafinăriei.

Verifică şi

Proba practică pentru permisul auto care se dadea azi se amana

Din cauza unor probleme tehnice apărute la nivel central, astăzi, 25.01.2021, Direcția Regim Permise de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *