luni , 13 iulie 2020
Acasă / Evenimente / Percheziții în Ploiești, la hoți prin metoda Pomana

Percheziții în Ploiești, la hoți prin metoda Pomana

În cursul zilei de 27 mai a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Ploiești au efectuat 16  percheziții pe raza județului Prahova, la  domiciliile unor persoane bănuite de comiterea mai multor infracțiuni de tâlhărie, furt din locuințe, furt din auto și infracțiuni la regimul rutier. 12 mandate de aducere au fost puse în executare.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada iulie 2019 – prezent, persoanele bănuite ar fi pătruns în locuințe sub diverse pretexte, precum acela că ar fi angajați ai unor societăți de distribuție energie electrică/gaze, sau ar dori să ofere  bunuri în amintirea unor rude decedate și distrăgând atenția părților vătămate, ar fi sustras diferite sume de bani. Totodată, persoanele menționate ar fi deposedat de bunuri sau bani unele părți vătămate, prin violență. De asemenea, în activitatea infracțională, aceștia ar fi condus autovehicule pe drumurile publice fără a deține acest drept.

De la locațiile vizate, au fost ridicate sume de bani ce par a proveni din  activitatea infracțională.

12 persoane au fost conduse la sediul poliției, pentru audieri. 

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională se ridică la 50.000  de  lei.

În urma administrării probatoriului, 10 persoane au fost reținute pentru 24 de ore, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentate unității de parchet pentru  dispunerea de măsuri preventive.

La acțiune au participat și luptători din cadrul Serviciilor pentru Acțiuni Speciale Ploiești, București, Buzău și Brașov.

Activitățile au beneficiat de suportul operațional al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul  Inspectoratului General al Poliției Române.

Foto ilustrativa

Info IJP Prahova

Verifică şi

Patru copii au ajuns la spital în urma unui accident rutier, la Sinaia

Accident rutier in Sinaia, strada Zamora. Un auto s-a răsturnat cu un adult și 4 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *