marți , 4 august 2020
Acasă / Evenimente / Percheziţii în Ploieşti şi Călăraşi la suspecţi de înşelăciune prin Metoda “Accidentul”

Percheziţii în Ploieşti şi Călăraşi la suspecţi de înşelăciune prin Metoda “Accidentul”

Pandemia nu i-a oprit pe infractori să înşele şi să fure. În cursul zilei de astăzi, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Ploiești, cu sprijinul colegilor din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Călărași, au efectuat trei percheziții pe raza municipiilor Ploiești și Călărași, la domiciliile unor persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni de înșelăciune. Prejudiciul total este de 100.000 de lei. 

Din cercetări a rezultat faptul că, de la începutul acestui an și până în prezent, persoanele bănuite ar fi săvârșit 6 infracțiuni de înșelăciune. Acestea ar fi indus în eroare persoanele vătămate, contactându-le telefonic și spunându-le că o rudă apropiată este vinovată de producerea unui accident rutier grav, iar pentru înlăturarea consecințelor penale, precum și sub pretextul acoperirii costurilor serviciilor medicale, ar fi solicitat diverse sume de bani care erau ridicate de complici.

De la locațiile vizate au fost ridicate mai multe bunuri ce par a proveni din activitatea infracțională, precum sume de bani, înscrisuri, telefoane mobile și bijuterii.
Două persoane au fost conduse la sediul poliției, pentru audieri.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională se ridică la 100.000 de lei.

Activitățile au beneficiat de suportul operațional al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

info IJP Prahova

foto arhiva

Verifică şi

Şapte turişti s-au rătăcit în pădure la Valea Doftanei, noaptea. Află cum au fost salvaţi!

Şapte turişti, unul din Breaza, ceilalţi din Bucureşti, care urcaseră în zona împădurită a localităţii …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *