Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

E nevoie de donatori de sânge! Angajaţii Direcţiei de Pază şi ai ISU Prahova, printre cei care s-au oferit să ajute

11 mai 2020
Share:
E nevoie de donatori de sânge! Angajaţii Direcţiei de Pază şi ai ISU Prahova, printre cei care s-au oferit să ajute

De câteva zile, printre obişnuiţii donatori ai Centrului de transfuzii sanguine din Ploieşti, se numără şi angajaţii de la Direcţia Judeţeană de Pază Prahova şi cei de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova. Până acum, doar din cadrul DJP Prahova, 30 de persoane au donat sânge, unii chiar şi în această dimineaţă, iar acţiunea continuă şi în zilele următoare. 

Săptămâna trecută chiar şi şefii celor două instituţii, Mihai Drăgan, şeful ISU Prahova şi Bogdan Toader, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova în a cărei subordinea este şi Direcţia de Pază, au mers să doneze sânge.

"Au inceput sa se interneze tot mai multi pacienti cu boli hematologice. Au nevoie in special de masa trombocitara, si de masa eritrocitara. De aceea, acum au nevoie de ajutorul semenilor. Asteapta ca cineva sa le dea o picatura de viata. Eu stiu ca acesti pacienti exista, si va indemn sa donati pentru ca le stiu suferinta", a precizat pe pagina de facebook, dr. Georgeta Hanganu, directorul Centrului de Transfuzii Sanguine din Ploieşti.

În continuare este nevoie de orice grupă de sânge, dar mai ales de grupa 0 negativ, B negativ şi AB pozitiv.