vineri , 7 mai 2021
Acasă / Evenimente / Atenţie, ploieşteni! Au reapărut hoţii cu metoda Electrica!

Atenţie, ploieşteni! Au reapărut hoţii cu metoda Electrica!

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției de Poliție nr. 2 Ploiești efectuează cercetări într-o cauză penală, privind furtul unei sume de bani dintr-un apartament din municipiu, comis în data de 6 mai a.c., prin metoda ,,Electrica”. 

Oamenii legii au depistat, pe 9 mai, în jurul orei 11:00, un bărbat de 36 de ani, bănuit de comiterea faptei. Cu ocazia controlului corporal, asupra acestuia a fost găsit și  un spray iritant lacrimogen.

În urma administrării probatoriului, persoana bănuită a fost reținută pentru o perioadă de 24 de ore, iar astăzi, a fost prezentat instanței de judecată, care a dispus arestarea pentru 30 de zile. Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat și portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

Potrivit acestei metode, hoţul se dă angajat al operatorului de furnizare a curentului electric, spune viitorilor păgubiţi că a venit să citească contorul electric sau pentru alte situaţii care ar avea legătură cu Electrica. Sub diverse pretexte, hoţul conduce victima la locul unde aceasta îşi ţine banii şi după aceea distrage atenţia cerând un pahar de apă sau altceva. E momentul în care intră în casă şi fură banii pe care însăşi victima i-a arătat. 

info IJP Prahova

Verifică şi

Trei locuinţe din satul Livadea sunt în pericol de a fi distruse de o alunecare de teren

O alunecare de teren poate pune în pericol 3 locuințe din satul Livadea, comuna prahoveana …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *