duminică , 24 ianuarie 2021
Acasă / Administratie / Prahova: Acţiune în forţă în a doua zi de Paşte. Au fost verificate sute de persoane!

Prahova: Acţiune în forţă în a doua zi de Paşte. Au fost verificate sute de persoane!

Având în vedere dispoziția conducerii M.A.I., și la nivelul județului Prahova, au acționat suplimentar, în sistem integrat, în cursul acestei după-amiezi forțe de ordine publică, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, asigurarea climatului de ordine publică și siguranță rutieră, precum și verificarea măsurilor legale impuse prin ordonanțele militare.

În sprijinul acestora au venit și aeronave din cadrul IGAV, care au survolat zonele de interes.

* Astfel, în cartierele municipiului Ploiești, 123 de polițiști, 9 luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, 35 de jandarmi, 26 de polițiști locali și 10 militari, au acționat pentru identificarea și sancționarea persoanelor care încalcă prevederile ordonanțelor militare, normele la regimul rutier și cele de conviețuire socială.

Cu această ocazie, forțele de ordine au legitimat 278 de persoane și au controlat 151 de autovehicule.
Pentru neregulile constatate au fost aplicate 86 de sancțiuni contravenționale, dintre care 79 pentru nerespectarea restricțiilor de circulație impuse prin ordonanțele militare, 6 pentru abateri de la prevederile OUG 195/2002 și 1 pentru încălcarea Legii nr. 61/1991.
Valoarea amenzilor aplicate este de peste 196.600 de lei.

* De asemenea și pe drumurile naționale, respectiv DN1, DN1A și DN1B (în zonele Ploiești, Câmpina, Vălenii de Munte, Boldești-Scăeni, Plopeni, Blejoi și Florești) au fost desfășurate activități de verificare a respectării prevederilor ordonanțelor militare și a normelor la regimul rutier. Cu această ocazie, în intervalul orar 15:30-18:00, un efectiv de 41 de cadre care au acționat în sistem integrat, au verificat 689 de persoane și 645 de autovehicule, aplicând un număr de 78 de sancțiuni, dintre care 36 pentru abateri la OUG 195/2002, 38 pentru nerespectarea măsurilor impuse de ordonanțele militare și 4 pentru alte abateri.
Totodată, au fost reținute 3 certificate de înmatriculare și 3 seturi plăcuțe de înmatriculare.

Valoarea amenzilor aplicate este de peste 69.280 de lei.

comunicat de presa IPJ Prahova

Verifică şi

Excepţii de la măsura carantinei pentru românii aflaţi în situaţii speciale sau care s-au vaccinat

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în ședința de ieri, 18 ianuarie 2021, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *