sâmbătă , 30 mai 2020
Acasă / Administratie / Bogdan Toader a solicitat CJSU Prahova introducerea obligativităţii purtării măştii de către cetăţeni

Bogdan Toader a solicitat CJSU Prahova introducerea obligativităţii purtării măştii de către cetăţeni

Bogdan Toader, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, in calitate de vicepreşedinte al CJSU Prahova a solicitat comtetului care ia decizii în situaţii de urgenţă pe raza judeţului să introducă obligativitatea purtării măştilor atât de către prahoveni, dar şi de toţi cei care tranzitează judeţul. Măsura se aplică deja în Galaţi şi în Vaslui. 

Toader a postat următoarea declaraţie pe pagina sa de facebook:

“Pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19 în Prahova, în calitate de președinte al Consiliului Județean și în urma consultării cu prefectul Județului, Cristian Ionescu, dar și cu directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP), doctorul Bogdan Nica, am solicitat Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) adoptarea unei noi măsuri cu caracter de obligativitate în județ, care să fie aplicată începând cu data aprobării ei.

 Începând cu data aprobării, devine obligatorie pentru toți cetățenii județului Prahova sau pentru cei care tranzitează județul, acoperirea feței (nas, gură) cu mască, inclusiv măști improvizate sau alte materiale de protecție, de unică folosință sau reutilizabile, în vederea reducerii riscului epidemiologic, de transmitere a virusului SARS-Cov-2.

Măsura să fie aplicată în spații publice sau la locul de muncă de către toate persoanele, fie că acestea prezintă simptome de infecție respiratorie sau nu.

Persoanele care nu pot să își achiziționeze măști sunt rugate să le confecționeze din orice material cât mai dens, de preferință bumbac, și să fie foarte bine spălate înainte de a fi purtate. (Ex. fular, eșarfă etc.)”

Necesitatea purtării măştii a fost recunoscută inclusiv de OMS care iniţial a declarat că această măsură nu este obligatorie şi nu fereşte popoulaţia de îmbolnăvire. Acum, însă, când pe glob sunt peste 1 milion de bolnavi de COVID şi ţări ca China sau Coreea pot da exemplu pozitiv în ceea ce priveşte limitarea îmbolnăvirilor şi cu ajutorul măştilor, chiar improvizate. Specialişti recomandă ca în situaţia în care vă faceţi singuri măşti să puneţi mai multe stratuti de material subţire pentru a crea o barieră cât mai eficientă împotriva COVID-19.

Verifică şi

De la 1 iunie, vom fi mai liberi! Vezi ce interdicţii se ridică şi cum!

De la 1 iunie, mai multe activităţi interzise în starea de urgenţă şi cea de …

2 Comentarii

  1. Bivolan Ovidiu

    De cand intra in aplicare aceasta hotarare cu purtatul mastilor.

    • Deocamdata trebuie sa fie votata in urmatoarea sedinta a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *